Izonix Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Witam forumowiczów. Szukam jakichś opinii o oponach Bridgestone TW-42 (41). Moto to DR650SE, asfalt i teren 50/50. Jestem motocyklistą po 25-letniej przerwie i trochę boję się mieszanki kiepskiego kierowcy i kiepskiej oponki. Jeżeli ktoś uzna, że te oponki to szmelc, to mile widziana sugestia: co zamiast? Niestety nie udało mi się dokopać do żadnych informacji na ich temat, więc może jakieś linki? pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Na ten temat moze sie wypowiedziec kolega z forum dario ma takie same moto i tez jezdzi 50/50 z tego co pamietam to dal na tyl mitasa c-02 a na przod wlasnei nie wiem napisz do niego to Ci wszystko powie :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 i wlasnie dla twojego swiezego bezpieczenstwa polecam crosowe kostki ( moga byc uzywane) , na tych oponach co podales w terenie musisz byc bardzo czujny , kazde bloto, kaluza, trwaka, piasek i lecisz na pysk ;) , na kostce odwijasz gaz i zapinasz kolejny bieg :icon_razz: j jak sie wprawisz w jezdzie to mozesz myslec o takich oponach jak TW-42 , juz lepiej kupic tzw przejscoiowke np: continental tkc 80, michelin t-63 , fakt ze i one w terenie sa mizerne , ale napewno lepiej sobie radza od tej TW-42 Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izonix Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Witam.Wygląda na to że, czeka mnie wydatek. Dzięki koledzy za informacjie i nauki. pozdrawiamJurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi