velbandit Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) WITAM PRZYGOTOWUJĄC MOTOCYKL DO SEZONU CHCIALEM GO ODPALIC, LECZ NIE MOGLEM.PO PRZECZYSZCZENIU GAŹNIKA, WLANIA SWIEZEGO PALIWA ODKRĘCIŁEM ŚWIECE I ODKRYLEM ZE NIE MA ISKRY, SZUKALEM JAKIEGOS PRZEBICIA LUB NIEŁĄCZACEGO PRZEWODU LECZ NIC TAKIEGO NIE ZNALAZLEM. PROSZE O POMOC W TEJ KWESTI PONIEWAZ NIE MAM POJĘCIA CO SIE STALO. PODEJZEWAM ZE MOZE TO BYC CEWKA LECZ NIE MAM POJECIA JAK TO SPRAWDZIĆ.POZDRAWIAM I CZEKAM NA ODP :icon_question: Edytowane 17 Marca 2008 przez velbandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 WITAM PRZYGOTOWUJĄC MOTOCYKL DO SEZONU CHCIALEM GO ODPALIC, LECZ NIE MOGLEM.PO PRZECZYSZCZENIU GAŹNIKA, WLANIA SWIEZEGO PALIWA ODKRĘCIŁEM ŚWIECE I ODKRYLEM ZE NIE MA ISKRY, SZUKALEM JAKIEGOS PRZEBICIA LUB NIEŁĄCZACEGO PRZEWODU LECZ NIC TAKIEGO NIE ZNALAZLEM. PROSZE O POMOC W TEJ KWESTI PONIEWAZ NIE MAM POJĘCIA CO SIE STALO. PODEJZEWAM ZE MOZE TO BYC CEWKA LECZ NIE MAM POJECIA JAK TO SPRAWDZIĆ.POZDRAWIAM I CZEKAM NA ODP :D jak natrafisz w swoich poszukiwaniach na inna swiece to jej uzyj :) pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velbandit Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 jak natrafisz w swoich poszukiwaniach na inna swiece to jej uzyj :cool: pozdrawiam SIEMA AZ TAKIM LAIKIEM TO NIE JESTEM!!! :icon_mrgreen: WYIENILEM CALA GARSC SWIEC I NIC PROSZE O PORADY POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 trudno Tobie cos doradzic w tej kwestii bo przyczyn moze byc tak wiele jak wiele jest polaczen w obrebie instalacji zaplonowej + ewentualne uszkodzenia jej skladowych... musisz uzyc multimetr i sprawdzic wszystko po kolei, lub oddac motor do elektryka. malo zreszta napisales... nie wiemy czy stacyjka dziala - kontrolki swieca, czy akumulator jest naladowany, czy motocykl chodzil do konca w tamtym sezonie itd. pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velbandit Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 A WIEC MOTOCYKL CHODZIŁ DO SAMEGO KOŃCA, STACYJKA DZIŁA, AKUNULATOR JEST NALADOWANY, KONTROLKI SWIECA. A WOGOLE ZACZELO SIE OD TEGO ZE CHCAC GO ODPALIC WYKRECILEM SWIECE W KTOREJ NIE BYLO ELEKTRODY - POPROSTU CHYBA UPALIŁA SIE I ODPADLA TA SWIECA MUSIAŁA BYC JAKAS FELERNA. PO WŁOZENIU INNEJ SWIECY ORAZ GARSCI INNYCH NIE BYLO ISKRY. JESZCZE NIE ROBILEM ZADNYCH POMIARÓW ALE WEZME MIERNIK I POSTARAM SIE WSZYSTKIE PRZEJSCIA ORAZ OPÓR CEWKI SPRAWDZIĆ . CZEKAM NA JESZCZE JAKIES PORADYPOZDRO :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi