Skocz do zawartości

Brak Iskry

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM PRZYGOTOWUJĄC MOTOCYKL DO SEZONU CHCIALEM GO ODPALIC, LECZ NIE MOGLEM.

PO PRZECZYSZCZENIU GAŹNIKA, WLANIA SWIEZEGO PALIWA ODKRĘCIŁEM ŚWIECE I ODKRYLEM ZE NIE MA ISKRY, SZUKALEM JAKIEGOS PRZEBICIA LUB NIEŁĄCZACEGO PRZEWODU LECZ NIC TAKIEGO NIE ZNALAZLEM. PROSZE O POMOC W TEJ KWESTI PONIEWAZ NIE MAM POJĘCIA CO SIE STALO. PODEJZEWAM ZE MOZE TO BYC CEWKA LECZ NIE MAM POJECIA JAK TO SPRAWDZIĆ.

POZDRAWIAM I CZEKAM NA ODP :icon_question:

Edytowane przez velbandit

WITAM PRZYGOTOWUJĄC MOTOCYKL DO SEZONU CHCIALEM GO ODPALIC, LECZ NIE MOGLEM.

PO PRZECZYSZCZENIU GAŹNIKA, WLANIA SWIEZEGO PALIWA ODKRĘCIŁEM ŚWIECE I ODKRYLEM ZE NIE MA ISKRY, SZUKALEM JAKIEGOS PRZEBICIA LUB NIEŁĄCZACEGO PRZEWODU LECZ NIC TAKIEGO NIE ZNALAZLEM. PROSZE O POMOC W TEJ KWESTI PONIEWAZ NIE MAM POJĘCIA CO SIE STALO. PODEJZEWAM ZE MOZE TO BYC CEWKA LECZ NIE MAM POJECIA JAK TO SPRAWDZIĆ.

POZDRAWIAM I CZEKAM NA ODP :D

jak natrafisz w swoich poszukiwaniach na inna swiece to jej uzyj :)

pozdrawiam

Mechanika Motocyklowa

trudno Tobie cos doradzic w tej kwestii bo przyczyn moze byc tak wiele jak wiele jest polaczen w obrebie instalacji zaplonowej + ewentualne uszkodzenia jej skladowych... musisz uzyc multimetr i sprawdzic wszystko po kolei, lub oddac motor do elektryka.

malo zreszta napisales... nie wiemy czy stacyjka dziala - kontrolki swieca, czy akumulator jest naladowany, czy motocykl chodzil do konca w tamtym sezonie itd.

pozdrawiam

Mechanika Motocyklowa

A WIEC MOTOCYKL CHODZIŁ DO SAMEGO KOŃCA, STACYJKA DZIŁA, AKUNULATOR JEST NALADOWANY, KONTROLKI SWIECA.

A WOGOLE ZACZELO SIE OD TEGO ZE CHCAC GO ODPALIC WYKRECILEM SWIECE W KTOREJ NIE BYLO ELEKTRODY - POPROSTU CHYBA UPALIŁA SIE I ODPADLA TA SWIECA MUSIAŁA BYC JAKAS FELERNA. PO WŁOZENIU INNEJ SWIECY ORAZ GARSCI INNYCH NIE BYLO ISKRY. JESZCZE NIE ROBILEM ZADNYCH POMIARÓW ALE WEZME MIERNIK I POSTARAM SIE WSZYSTKIE PRZEJSCIA ORAZ OPÓR CEWKI SPRAWDZIĆ . CZEKAM NA JESZCZE JAKIES PORADY

POZDRO :icon_mrgreen: