Skocz do zawartości

KAWA ER nie odpala :(

Żan
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Moja ER-ka po zimie nie chce odpalić :) Kręci w porządku, paliwo ma, ssanie powinno być (żadnych urwanych linek :D ).

Co może być problemem?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

PS moze wiecie gdzie w okolicy Bielska Białej można znaleźć dobrego mechanika motocyklowego...?

Ja tam zawsze sprawdzam swiece To chyba podstawowa sprawa.... Nie wspominajac o wymianie filtru powietrza, filtra oleju jak i samego oleju. A moze nie chcialo Ci sie przygotowac moto do Zimy ;>

Witam

świece... i nie ma to zwiazku z przygotowaniem motocykla do zimy a tym bardziej wymiana filtrow, wykrec je i wygrzej nad palnikiem lub zmien na nowe, podczas odpalania nie dodawaj gazu, no i zakladam, ze jezeli masz w kraniku polozenie priv to ustawiles go w tej pozycji...

pozdrawiam

Mechanika Motocyklowa

Sprawdzę te świece i spróbuję "podsuszyć" filtr powietrza - podobno to może pomóc? Kranik na prawidłowym miejscu ;) Co do filtra i oleju - znajomy mechanik twierdzi, że nie muszę wymieniać przed zrobieniem 6000 km - więc jaka jest zasada?

Dzięki za dotychczasowe rady.

Tzn ja np jak kupuje moto to zawsze te czesci wymieniam.. Moze dlatego ze raz nie wymienilem (chodz sprzedajacy zapewnial ze wszystko jest nowe tak samo z olejem ze niby pełen stan. A tu psikus i moto zatarte :P

Od tego czasu zawsze jak szykuje sie do sezonu wymieniam te czesci wymienne o których pisalem. Jesli jestes pewien ze masz nowe to nie wymienniaj .... Bo wtedy to zbedne koszty

Tzn ja np jak kupuje moto to zawsze te czesci wymieniam.. Moze dlatego ze raz nie wymienilem (chodz sprzedajacy zapewnial ze wszystko jest nowe tak samo z olejem ze niby pełen stan. A tu psikus i moto zatarte :rolleyes:

Od tego czasu zawsze jak szykuje sie do sezonu wymieniam te czesci wymienne o których pisalem. Jesli jestes pewien ze masz nowe to nie wymienniaj .... Bo wtedy to zbedne koszty

Jestem pewna, że mam je nowe, bo kupiłam moto w zeszłym roku i wymieniłam wszystko, co się wymienić należy :flesje: w zapewnienia poprzednich właścicieli wierzyć nie trzeba.

Więc mam nadzieję, że to tylko mały problem ze świecami :evil:

...pewna,wymieniłam

Sorry Zan, rzadko kiedy rozmawia sie tutaj z kobietami, nie zwrocilismy na to uwagi :biggrin:

a zasada co do oleju to jak podalas okres pomiedzy wymianami to okolo 6000 lub raz w roku, sprawdz te swiece:) milej zabawy w mechanika :cool:

pozdrawiam

Mechanika Motocyklowa