Żan Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Moja ER-ka po zimie nie chce odpalić :) Kręci w porządku, paliwo ma, ssanie powinno być (żadnych urwanych linek :D ).Co może być problemem?Z góry dzięki za odpowiedzi.PS moze wiecie gdzie w okolicy Bielska Białej można znaleźć dobrego mechanika motocyklowego...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Ja tam zawsze sprawdzam swiece To chyba podstawowa sprawa.... Nie wspominajac o wymianie filtru powietrza, filtra oleju jak i samego oleju. A moze nie chcialo Ci sie przygotowac moto do Zimy ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Ja tam zawsze sprawdzam swiece To chyba podstawowa sprawa.... Nie wspominajac o wymianie filtru powietrza, filtra oleju jak i samego oleju. A moze nie chcialo Ci sie przygotowac moto do Zimy ;> Witam świece... i nie ma to zwiazku z przygotowaniem motocykla do zimy a tym bardziej wymiana filtrow, wykrec je i wygrzej nad palnikiem lub zmien na nowe, podczas odpalania nie dodawaj gazu, no i zakladam, ze jezeli masz w kraniku polozenie priv to ustawiles go w tej pozycji... pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 No moze nie z przygotowaniem do zimy... ale do sezonu na pewno :crossy:Ale skoro nie byly po czy nione zadne tego typu "oprecaje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żan Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Sprawdzę te świece i spróbuję "podsuszyć" filtr powietrza - podobno to może pomóc? Kranik na prawidłowym miejscu ;) Co do filtra i oleju - znajomy mechanik twierdzi, że nie muszę wymieniać przed zrobieniem 6000 km - więc jaka jest zasada?Dzięki za dotychczasowe rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Tzn ja np jak kupuje moto to zawsze te czesci wymieniam.. Moze dlatego ze raz nie wymienilem (chodz sprzedajacy zapewnial ze wszystko jest nowe tak samo z olejem ze niby pełen stan. A tu psikus i moto zatarte :P Od tego czasu zawsze jak szykuje sie do sezonu wymieniam te czesci wymienne o których pisalem. Jesli jestes pewien ze masz nowe to nie wymienniaj .... Bo wtedy to zbedne koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żan Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Tzn ja np jak kupuje moto to zawsze te czesci wymieniam.. Moze dlatego ze raz nie wymienilem (chodz sprzedajacy zapewnial ze wszystko jest nowe tak samo z olejem ze niby pełen stan. A tu psikus i moto zatarte :rolleyes: Od tego czasu zawsze jak szykuje sie do sezonu wymieniam te czesci wymienne o których pisalem. Jesli jestes pewien ze masz nowe to nie wymienniaj .... Bo wtedy to zbedne koszty Jestem pewna, że mam je nowe, bo kupiłam moto w zeszłym roku i wymieniłam wszystko, co się wymienić należy :flesje: w zapewnienia poprzednich właścicieli wierzyć nie trzeba.Więc mam nadzieję, że to tylko mały problem ze świecami :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 ...pewna,wymieniłam Sorry Zan, rzadko kiedy rozmawia sie tutaj z kobietami, nie zwrocilismy na to uwagi :biggrin: a zasada co do oleju to jak podalas okres pomiedzy wymianami to okolo 6000 lub raz w roku, sprawdz te swiece:) milej zabawy w mechanika :cool: pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi