WLD_Wlodi Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Nie sprawdzłem kompresji bo nie mam czym...chyba że macie na to jakies domowe patenty :icon_rolleyes: 1 . SPRAWDŹ KOMPRESJE! Jedz do jakiegoś mechanika i niech Ci zmierzyDomowych patentów nie ma. Co do regulowania przepustnicy boczną srubą to nie ma żadnej reakcji na obroty podczas kręcenia w lewo bądź w prawo :cool: Spróbuj kręcić drugą śrubką. Może poprostu mylisz śruby. Jak podniose iglice o np 2 ząbki to poprawi się reakcja na gaz??Wątpie, tu musi być regulacja gaźnika. Jeśli dasz na wyższy rowek to mieszanka bedzie uboższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUD?Y Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Lewego powietrza w układzie zasilania (cylinder-kruciec-filtr powietrza) nie ma na 100 % bo już nie jeden raz sprawdzałem i i wymieniałem nawet kruciec bo był spękany, ale nawet z nim zajebiście chodziła :banghead: Więc fałszywe powietrze odpada :lalag: I nastąpił błąd...jednak mam iglice na samym dole ( zapinka na najwyższym rowku ) ale wydaje mi się że to też nie jest przyczyną zamulania na wolnych, bo z tego co pamietam zawsze było wszystko ok. Już nie wiem co mam robić...Na dniach odpale moto coś pogrzebie przy gaźniku może jej przejdzie :clap: A z ta kompresją to sam jestem ciekaw ile jej stuknie... :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolc Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) Witam podczepię sie pod temat bo mam taki sam problem tyle że z Dellorto PHBH 28BS. Wymieniłem dysze, przepustnice i rozpylacz wszystko większe. I miałem wykręcić śrubę od powietrza o 1,5 obrotu tylko kurde nie jestem pewien która to :P Ta większa plastikowa czy mniejsza stalowa ?? No i na który rowek ustawić iglice ? Bo teraz jest chyba na 2 od dołu. A wymieniłem to bo taki mi kazali u mielocha jak mam zamiar powyciągać bebechy z dyfuzora. Jak moto sie już wkręci na wyższe to faktycznie jest mocniejsze ale co zrobić żeby sie nie dławił ? Acha aktualna mieszanka to 1:40 i ktoś mi mówił że powinienem ustawić "wyprzedzenie zapłonu"- gdzie co jak to sie robi ??. Edytowane 15 Marca 2008 przez Dolc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Mniejsza stalowa. Ta plastikowa jest od polozenia przepustnicy. A co do wyprzedzenia zaplonu to mi sie wydaje ze masz zaplon elektroniczny ktorego sie nie ustawia. Teraz wywal te bebechy z dyfuzora i ustaw gaznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolc Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Dyfuzor już wyczyszczony i pospawany. Dałem iglice na sam dół i wydaje mi sie ze jest ok ale jeszcze jutro zobaczę z tą małą śrubką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi