Skocz do zawartości

Zacząłem kurs na prawko A :)

Aster
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Drodzy forumowicze, zamierzam właśnie zapisać sie na kurs prawa jazdy kat. A tylko zastawiam sie czy warto o tej porze roku ?? Jak myślicie ?? Od przyszłego sezonu mam zamiar rozpocząć przygodę z mocniejszymi jednośladami, niż aktualnie posiadany Simson sr80, którym zrobiłem juz dobre 50tys km, w ciągu ostatnich kilku lat..

I nie wiem jak to jest z tym dokładnie, tzn czy najpierw mam sie zapisać, czy najpierw wykonać badania lekarskie ??

Tomek1212 napisał:

Cześć.

Drodzy forumowicze, zamierzam właśnie zapisać sie na kurs prawa jazdy kat. A tylko zastawiam sie czy warto o tej porze roku ?? Jak myślicie ?? Od przyszłego sezonu mam zamiar rozpocząć przygodę z mocniejszymi jednośladami, niż aktualnie posiadany Simson sr80, którym zrobiłem juz dobre 50tys km, w ciągu ostatnich kilku lat..

I nie wiem jak to jest z tym dokładnie, tzn czy najpierw mam sie zapisać, czy najpierw wykonać badania lekarskie ??

Na upartego kurs możesz zrobić trochę w ponad miesiąc, tylko jest pytanie czy z egzaminem się wyrobisz ( + 1 miesiąc czekania)?? Jeśli jesteś zimnolubny :D to zaczynaj, ja jeździłem w kwietniu (deszcz, zimno itp.) ogólnie z 20-stu h może 5 jeździłem podczas ładnej pogody. Nigdy więcej, zwłaszcza gdy nie ma się odpowiednich ciuchów.

Co do badań to wszystko jest wkalkulowane w kurs, oni się tym zajmują. Zapewne badanie przejdziesz na pierwszej godzinie kursu teoretycznego.

michal.051 napisał:

Na upartego kurs możesz zrobić trochę w ponad miesiąc, tylko jest pytanie czy z egzaminem się wyrobisz ( + 1 miesiąc czekania)?? Jeśli jesteś zimnolubny :( to zaczynaj, ja jeździłem w kwietniu (deszcz, zimno itp.) ogólnie z 20-stu h może 5 jeździłem podczas ładnej pogody. Nigdy więcej, zwłaszcza gdy nie ma się odpowiednich ciuchów.

Co do badań to wszystko jest wkalkulowane w kurs, oni się tym zajmują. Zapewne badanie przejdziesz na pierwszej godzinie kursu teoretycznego.

Dzięki.

A jeszcze małe pytanko, koszt egzaminu nie jest wliczony w cene kursu (kurs 600zł) ??

Nie- za egz PAŃSTWOWY płacisz osobno (teoria 22PLN i 140 praktyka w kasie WORD). No i zapomniałem się pochwalić że nie zdałem ;/- niesłusznie w sumie, kierownik OSK pomógł mi z papierami i się odwołuję za jego pełnomocnictwem ;D. Pozdrawiam :(

P.S.

Moze ktoś z Was widział mnie na Brochowie we Wro ok 16-18?? Był to ktoś na Hondzie CBR w malowaniu fioletowo-biało-czerwonym i mnie pozdrowił ^^.

• 3 tygodnie później...
  Pi00r3k napisał:

michal.051 - badania nie są wkalkulowane w kurs. Ja musiałem je osobno robić, w osobnym miejscu i osobno płacić :biggrin:

U mnie było tak, że na pierwszą godzinę kursu przyszedł pan doktor, porobił "badania" i skasował uczestników dodatkowo po 50zł. Chyba, że ktoś sobie badania już zrobił wcześniej.

Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D