godun Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Witam serdecznie wszystkich forumowiczow. Jest to moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc. Pisze tutaj gdyz potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Mam do kupienia yamahe r1 z 2006 roku. Byla ona zakupiona w 2006 roku w usa i przywieziona na Litwe gdzie tez bylo zaplacone clo. Motor ten jednak nie zostal zarejestrowany i po roku przyjechal do Angli. Tutaj tez wlasciciel postanowil go sprzedac. Motor jest ponoc w dobrym stanie i wlasciciel posiada takie dokumenty jak fakture sprzedazy i zaswiadczenie o oplaceniu cła. Wszystkich tych informacji udzielil mi sam sprzedajacy telefonicznie i jutro mam jechac obejdzec ten motocykl. Dziwi mnie fakt, ze motor ma przejechane 1300 km i to ze nie został zarejestrowany, a moim pytaniem do was jest:- jakich dokumentow musze od niego zarzadać, jakie pytania mam mu zadawac i na co musze zwrocic szczegolna uwage. Dodam jeszcze, ze przy ewentulanym kupnie tego motocykla bede go probowal zarejestrowac lub sprzedac w Polsce. czekam na odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 moze być cos nie teges skoro, moto nie udalo sie zarejestować ani na Litwi , ani w UK.Dziwan sprawa.Jakie ty bedziesz miał dok do niego usa, z litwy, czy z UK. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godun Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 moze być cos nie teges skoro, moto nie udalo sie zarejestować ani na Litwi , ani w UK.Dziwan sprawa.Jakie ty bedziesz miał dok do niego usa, z litwy, czy z UK. pzdr ponoc wszystko jest na niego czyli faktura zaukupu w usa i oplacone clo tez na niego tak jakby on jest pierwszym wlascicielem tego motoru; nie mozemy tez mowic ze mu sie nie udalo zarejestrowac bo nie wiemy czy probowal; wlasnie jutro mialem z nim o tym rozmawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 ponoc wszystko jest na niego czyli faktura zaukupu w usa i oplacone clo tez na niego tak jakby on jest pierwszym wlascicielem tego motoru; nie mozemy tez mowic ze mu sie nie udalo zarejestrowac bo nie wiemy czy probowal; wlasnie jutro mialem z nim o tym rozmawiac. Z nim to znaczy z kim.Z tym z Litwy z tym z UK - to polak litwin czy anglik??? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godun Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) Z nim to znaczy z kim.Z tym z Litwy z tym z UK - to polak litwin czy anglik??? pzdr sorry masz racje to jest litwin moze zeby bylo szybciej - co musze miec od tego goscia aby bez problemow zarejestrowac motor..... Edytowane 18 Lutego 2008 przez godun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi