Skocz do zawartości

Slidery do kombi???

Rekomendowane odpowiedzi

Bez przesady - wszystko zależy niestety od tego, jak jeździsz. Ślizgami powinno się dosłownie "muskać" asfalt tuląc nogę do owiewki, a nie przycierać kolanem ile wlezie, byle tylko nim trzeć. Jak będziesz targał kolanem na siłę to faktycznie, slidery zjedziesz migusiem. Wystarczy jednak trochę wyczucia oraz inna technika i trwałość sliderów drastycznie rośnie, o czym się sam przekonałem.

Podczas pierwszego sezonu troche bardziej aktywnej jazdy na torze zjechałem praktycznie do zera oba ślizgi. Podczas drugiego sezonu starłem może z 1/3, nawet nie. W obu sezonach ślizgi tej samej firmy, mniej więcej tyle samo wizyt na torze i (niestety) podobne czasy. Tyle mojego, bardzo skromnego doświadczenia, pewnie koledzy wyścigowcy będą w stanie coś więcej powiedzieć.

Trochę masz w tym racji bo na początku chciałem tylko przytrzeć kolanem i jak już przytarłem to ciągnołem przez całą długość zakrętu, później jednak bardziej zacząłem wciskać moto aż zaczynają trzeć śruby w podnóżkach i slidery na butach a mniej na kolanie.

Tylko muskając jak się przejedzie cały zakręt to już ich schodzi jak cholera. Następne kupię jakieś inne a nie Padany to będę miał jakieś porównanie.

Pozdro

Poza tym ja nie jeżdżę tak abym potrzebował jakiś extra sliderów :icon_mrgreen:

Jak się rozkręcę i przestaną wystarczać to kupię coś lepszego...

Slidery na butach mam przytarte :cool:

enZo jak kupisz inne to czekamy na porównanie ;)