Skocz do zawartości

Rejestracja motoru z UK na ich tablicach...

Cerd
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję pilnie paru konkretnych odpowiedzi na moje pytanie, czytałem troszkę odpowiedzi w wyszukiwarce ale niema odp na niektóre pytania które chciałbym zadać.

W następnym tygodniu odbieram motor który jest z Anglii, i jeszcze jest na tamtych tablicach. Do Polski przyprowadziła go osoba która ma dwa obywatelstwa UK/PL. Został on podarowany osobie która mieszka tu u nas w Polsce, dostał on motor razem z dowodem rejestracyjnym+umowa gdzie nie ma daty kupna a motor stoi w garażu i się marnuje. Więc teraz zakupić mam go Ja, wiadome dostaje dowód rejestracyjny (UK)+piszemy nową umowę gdzie będą moje dane i data sprzedaży np 15luty 2008.

Moje pytania brzmią... 1)czegoś tu jeszcze brakuje?? 2)Brief o ile się nie mylę to muszę przetłumaczyć te dwie kartki dowodu rejestracyjnego- umowa jest po polsku. 3) Czy mogą być jakieś problemy przy rejestracji?? 4)Motor nie przekroczył granicy z myślą sprzedaży, ale czy mogąbyć jakieś kary??

Chodzi mi głównie o to czy na podstawie dowodu rejestracyjnego z UK,blach z UK i umowy będę mógł zarejestrować motor u nas w kraju?? Bo jedni mi mówią że muszę mieć wymeldowanie, a drudzy że wystarczy to co napisałem i sami zrobią ten wymeldunek.

odp 1) nie brakuje - odpowiedz jest na FM

odp 2) Tak (wystarczy jedna) - oddpowiedz jest na FM

odp 3) nie powinno jesli w dok sie wszystko zgadza

odp 4) nie - dziwne to pytanie.

pzdr

ps

Do do samego Forum to - szukać ,szukać szukać - czytać , czytać , czytać :flesje: