Skocz do zawartości

Kombinezon

Rekomendowane odpowiedzi

Wejdź do wanny z wodą, posiedź a potem możesz się położyć w pozycji embrionalnej na podłodze i czekać aż się ułoży.

Ja tak kiedyś zrobiłem z nowym kombiakiem, idealnie się dopasował. Tylko siedziałem w nim dwa dni.

Jadłeś coś chyba w tym czasie.

Siedzę w wannie.Tak pomyślałem,że może ubrać kask żeby było lepsze przewodnictwo?

Edytowane przez zino cbrf2

Witam, podzielę się moim doświadczeniem w przymierzaniu kombików. W sklepie założyłam jednoczęsciowy kombik bez problemu, w rozmiarze M... Jednak problem polega na tym, że ja chcę dwuczęściowy, firmy Alpinestars, Stella Monza dokładnie, a jest to problem, gdyż rozmiarówka jest totalnie... pomylona. Włoska? Dobrze, udało mi się upolować w rozmiarze 40, tak jak wskazywała rozmiarówka, powinien być idealny, i... nie założyłam spodni, a kurtkę wcisnęłam, ale z trudem. Wpadłam w kompleksy, gdyż na codzień noszę rozmiar 38... :biggrin: Tak więc, żeby zakończyć temat damskiego Alpinestarsa, zdecydowanie polecam przymierzanie, i sama próbuję to zrobić, co nie jest łatwe, bo sprowadzają pod zamówienie, bez możliwości zwrotu... :banghead: Jednak mam wciąż nadzieję, ze go gdzieś dopadnę, w promocyjnej cenie, rozmiarze 44 chyba? Wtedy spodnie będą dobre, ale czy w kurtce nie utonę? A wydawało mi się, że jestem proporcjonalna... :biggrin:

Alpinestar jak dla mnie ma dziwną rozmiarówkę, kiedyś przymierzałem kombinezon tej firmy i też był problem z dopasowaniem. Jak nie kurtka za mała to spodnie za duże. Jeżeli chcesz wydać dobrze pieniądze sprawdz kombinezony Dainese. Wg mnie jest to lider śród producentów ciuchów motocyklowych.

Wczoraj na motobajzlu w Łodzi,obmacałem kombinezony Ciul,czy jakoś tak :biggrin: Miałem wrażenie,że to jakaś skaja przeszywana przewiewnym materiałem na zmianę! I te plastikowe ochraniacze.... Moja 10 letnia skóra z Tarboru wydaje się przy tym pancerna. Macie jakieś inne spostrzeżenia z tymi kombinezonami?

• 2 tygodnie później...

Wpadłam w kompleksy, gdyż na codzień noszę rozmiar 38... biggrin.gif Tak więc, żeby zakończyć temat damskiego Alpinestarsa, zdecydowanie polecam przymierzanie, i sama próbuję to zrobić, co nie jest łatwe, bo sprowadzają pod zamówienie, bez możliwości zwrotu... :banghead: Jednak mam wciąż nadzieję, ze go gdzieś dopadnę, w promocyjnej cenie, rozmiarze 44 chyba? Wtedy spodnie będą dobre, ale czy w kurtce nie utonę? A wydawało mi się, że jestem proporcjonalna... biggrin.gif

Dokladnie taki sam problem miala moja corka. Rowniez sprawa Alpinestars zostala odlozona, jutro jedziemy poprzymierzac IXS i Dainese akcent na poprzymierzac :icon_mrgreen:

:crossy: