Ruleś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Witam szukalem i jakos nic nie udalo mi sie znalezc a sprawe mam dosc naglaca wiec pozwole sie was zapytac czy: jest mozliwe ubezpieczenie samochodu ( OC ) zawrzec na krotszy okres niz 1 rok ( nie wiem np miesiac dwa itp) ?? czy znacie jakas firme ubezpieczeniowa ktora cos takiego ma w ofercie ?? dla wyjasnienia samochod jest na polskich blachac od paru lat caly czas jestem jego wlascicielem i byl ubezpieczany w hdi samopomoc ale teraz chcialbym go ubezpieczyc na jakies dwa miesiace zamiast na rok bo poniej auto albo pojdzie do zyda albo na zlom tak wiec nei oplaca mi sie kupowac ubezp na caly rok. z gory dzieki za jakies info pozdro Ruleś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Z tego co wiem istnieje możliwość wykupienia ubezpieczenia na mniej niż rok czasu, ale niestety w Twoim wypadku jest to chyba niemożliwe. Jest ubezpieczenie tak zwane komisowe, komis może sobie takie ubezpieczenie wykupić o ile się nie mylę jest to okres dwóch tygodni.Najlepiej to przejdź się to jakiegoś rozgarniętego towarzystwa ubezpieczeniowego i się zapytaj. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erniak Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 krotkoterminowe dostepne sa tylko dla osob, ktore maja dzialalnosc zwiazana z handlem pojazdami. jesli wiesz,ze niedlugo sprzedasz autko badz zezlomujesz to jest pare wyjsc.. np bierzesz OC na dwie raty - masz pol roku na sprzedanie badz zezlomowanie i next raty nie placisz. albo bierzesz jednorazowo, a wtedy nowonabywca pisze Ci rezygnacje, a Ty udajesz sie z nia do siedzimy firmy ubezpieczeniowej i zwracaja pieniazki od daty sprzedazy/zlomowania* za niewykorzystany okres ochrony. *w przypadku zlomowania nie jest potrzebna rezygnacja :biggrin: pozdrawiam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruleś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 no wlasnei cos mi sie tak zdawalo ze to sa jedyne wyjscia . Dzwonilem dzis do Centrum Ubezpieczen Komunikacyjnych i wsumie powiedzieli mi to samo co ty erniak wiec wszystko sie zgadza dzieki wielkie. a tak przy okazji mze ktos chce kupic super auto Daihatsu Charade :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi