Skocz do zawartości

Na długi weekend 2008 na Borholm...

Bandit22
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje udać się w długi majowy weekend na wyspę Bornholm i przejechać w drodze powrotnej prze Danię. Planowan data wyprawy to 26.04-3.05.2008. Wyruszam wraz z moją dziewczyna na Suzuki Bandit S600 z Wrocławia do Kołobrzegu tam nocujemy i z rana na wyspę promem. Na wyspie pobyt ok 2-3dni następnie Kopenhaga (może ze 2dni) i powrót Nyborg, Kolding, Flensburg, Lübeck, Rostock.. To szkicowy nakreślony plan w sumie niedużo ok 2000km stawiamy na zwiedzanie. Szukamy chętnych do odbycia takiej wyprawy wspólnie może uzbiera się kilka maszyn? Aha preferujemy raczej spokojna i bezpieczną jazdę.. :icon_biggrin:

Do maja to jeszcze uuuuuu czasu a czasu a szkoda :P

Coś bliżej terminu to i moze ja się skusze.

Wzeszłym roku sie wybierałem ale nie wyszło, więc moze w tym roku :)

A jesli chodzi o wieksza ekipke to pomyslimy i moze odemnie ktos pojedzie.

Witam ponownie. A więc co do ceny wyjazdu.. to zalezy co chcemy: domek, hotel, namiot. Podam kilka cen każdy może policzyć sobie sam:

1.Paliwo: liczę ze zrobię ok 2000-2500km 5pln za litr spalanie 5l to daje ok 625pln (Jade z Wrocławia cena paliwa zawyżona ze względu na to ze przyjdzie sie tankować za granicą)

2.Prom Kołobrzeg - Nexo 1os-110pln Motocykl 130pln w jedna strone potem prom do Szwecji Ystad (najblizej wyspy)cena podobna powrót jednym z najdłuższych mostów przez morze PŁATNY!

3.Spanie narazie ustalilem ceny za tydz pobytu i wglada to tak ze 4/6 os. pokoj kosztuje 900-1250pln

pole namiotowe 15DKK od os. jestem otwarty o ile pogoda dopisze

4.Jedzenie proponuje większość zabrac z sobą i dokupywac na miejscu to co niezbedne

5. Nocleg w Kopenhadze szukamm... narazie drogo.. chodź Hostele od 20-30Euro od os.

Dokładny bilans za jakiś czas. Na razie wychodzi mi co najmniej 1500-1800pln ale prosze traktowac to jako luzną przymiarkę.

Zaczolem od cen bo takie było pytanko ale co za to można zobaczyć na Borholmie! No i jest jeszcze Malmo w Szwecji (po dordze) Kopenhaga i jak ktos chce legoland :P Polecam stronke http://www.bornholm.pl i http://www.bornholm.modos.pl

Będe śledził temat a jak dojrzeje do decyzji wtedy dam odpowiedź :biggrin:

Trasa fajna,koszty do tanich nie należą.Byłem w zeszłym roku na Bornholmie,tyle że wycieczką pieszo-rowerową.Podam tylko że kufelek browara po przeliczeniu wyszedł ponad 20 zł :wink:

Warto zwiedzić

Pzdr