Bandit22 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Planuje udać się w długi majowy weekend na wyspę Bornholm i przejechać w drodze powrotnej prze Danię. Planowan data wyprawy to 26.04-3.05.2008. Wyruszam wraz z moją dziewczyna na Suzuki Bandit S600 z Wrocławia do Kołobrzegu tam nocujemy i z rana na wyspę promem. Na wyspie pobyt ok 2-3dni następnie Kopenhaga (może ze 2dni) i powrót Nyborg, Kolding, Flensburg, Lübeck, Rostock.. To szkicowy nakreślony plan w sumie niedużo ok 2000km stawiamy na zwiedzanie. Szukamy chętnych do odbycia takiej wyprawy wspólnie może uzbiera się kilka maszyn? Aha preferujemy raczej spokojna i bezpieczną jazdę.. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas77 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Witam!!! Mam czas do zastanowienia moze sie skusze, trasa ciekawa jaki koszt wyprawy przewidujesz. Ja bym jechal z zonka.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tangel Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Do maja to jeszcze uuuuuu czasu a czasu a szkoda :PCoś bliżej terminu to i moze ja się skusze.Wzeszłym roku sie wybierałem ale nie wyszło, więc moze w tym roku :)A jesli chodzi o wieksza ekipke to pomyslimy i moze odemnie ktos pojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit22 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Witam ponownie. A więc co do ceny wyjazdu.. to zalezy co chcemy: domek, hotel, namiot. Podam kilka cen każdy może policzyć sobie sam:1.Paliwo: liczę ze zrobię ok 2000-2500km 5pln za litr spalanie 5l to daje ok 625pln (Jade z Wrocławia cena paliwa zawyżona ze względu na to ze przyjdzie sie tankować za granicą)2.Prom Kołobrzeg - Nexo 1os-110pln Motocykl 130pln w jedna strone potem prom do Szwecji Ystad (najblizej wyspy)cena podobna powrót jednym z najdłuższych mostów przez morze PŁATNY!3.Spanie narazie ustalilem ceny za tydz pobytu i wglada to tak ze 4/6 os. pokoj kosztuje 900-1250plnpole namiotowe 15DKK od os. jestem otwarty o ile pogoda dopisze4.Jedzenie proponuje większość zabrac z sobą i dokupywac na miejscu to co niezbedne 5. Nocleg w Kopenhadze szukamm... narazie drogo.. chodź Hostele od 20-30Euro od os. Dokładny bilans za jakiś czas. Na razie wychodzi mi co najmniej 1500-1800pln ale prosze traktowac to jako luzną przymiarkę. Zaczolem od cen bo takie było pytanko ale co za to można zobaczyć na Borholmie! No i jest jeszcze Malmo w Szwecji (po dordze) Kopenhaga i jak ktos chce legoland :P Polecam stronke http://www.bornholm.pl i http://www.bornholm.modos.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duch07 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Będe śledził temat a jak dojrzeje do decyzji wtedy dam odpowiedź :biggrin: Trasa fajna,koszty do tanich nie należą.Byłem w zeszłym roku na Bornholmie,tyle że wycieczką pieszo-rowerową.Podam tylko że kufelek browara po przeliczeniu wyszedł ponad 20 zł :wink: Warto zwiedzić Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit22 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Koledzy ostatnio wrzucili pomysł podłączenia się do wyjazdu do Chorwacji.. zaczynam sie zastanawiać nad zmianą kierunku. Przeciw Bornholmowi przemawia stosunkowo niepewna pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi