Skocz do zawartości

Katalogi do rosji

wild
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

2 pierwsze linki niestety nie wchodza- nawet probujac wiejsc przez google- cos nie halo z nimi.

a 3 z oldtimera... eh.. :buttrock: wszystko to juz od dawna posiadam.

mam plan, by sie skontaktowac np do tych co podal HD1940 i zapytac czy posiadaja jeszcze jakies katalogi.

Goska

Już działają.......a resztę masz na GG....tylko nie wiem czy doszło....

Już działają.......a resztę masz na GG....tylko nie wiem czy doszło....

..a zaraz sprawdze. :clap: (ok wszystko jest)

No czy konkurencja dla Redmotorz? , byłoby trudno bo Redmotorz ma w redakcji kilkunastu członków ,informatyka i kilku mechaników testujących ciekawe rozwiązania na swoich zaprzegach ,a i forum Redmotorz to tylko niewielka część działalności ,ale czemu nie ;-). Jak stronka będzie fajna to umieścimy linka u siebie . Pozdrawlaju

PS. Puzel, widze że masz tutaj ładny staż .To ten sam Puzel co na Redmoto?

czy konkurencja? to nie, w zadnym wypadku. mam do nich sentyment i szacunek a sama wroce tam- predzej czy pozniej.

moje zalozenie nie bylo "by byc najlepsza" w sieci pod wzgledem informacji czy porad, ale o wlasnie- tu juz duzo nie napisze :buttrock: niekotrym rzuci wlasciwe swiatlo dzienne na te motocykle.

karolu- nie ukrywam, ale o twoje "notatki" tez sie opieram. :D mniej jednak wszystko pisze wlasnymi slowami.

Goska

Edytowane przez wild

Dzika, tak jak natura chciała

Gośka ,jeśli chcesz to meżesz te moje ;-) wypociny wykorzystać w całości lub po cześci , daję Ci pełną dowolność. Może przydadzą się komuś . Kiedys mialem zabrać się za aktualizację informacji tam zawartych ale jakoś brak czasu .Oczywiście reszte materiałów z płytki CD musisz przeredagować czy coś zakombinować z tym bo nie wiem jaką wersję opracowania na CD posiadasz , niektórym wgrywałem ''po znajomości" materiały których nie byłem autorem , w świetle naszego prawa nie powinno się wiec ich rozpowszechniać bo niby "prawa autorskie" np katalog części m72 z 1950 roku ;-) czy zdjęcia wykonane przez osoby trzecie ,ale myślę że nikt nie będzie procesowal się o prawa autorskie katalogow które spokojnie mozna pobrać z netu z zagranicznych stron, w tym radzieckich .Pozdrawlaju i życze wielu wejść na Twoją stronkę .

PS. Puzel ,Ciebie to nigdy nie zapomnę ;-) . Pechowymi awariami dorównywal Ci tylko pewien gość o nicku " Czosnek" . Jak tam maszyna ? Wyprostowałeś korbowody i pospawaleś wał w miarę prosto ??? ;-) Pozdrawiam

Edytowane przez karolsawiak

Gośka ,jeśli chcesz to meżesz te moje ;-) wypociny wykorzystać w całości lub po cześci , daję Ci pełną dowolność.

dziekuje za zgode :icon_mrgreen: ale jak wyzej uscislilam- i tak bede pisala wlasnymi slowami, gdyz.. inaczej mi nie wypada... dodatkowo dodam na koncu, ze opieralam sie o twoje materialy, nie chce by ktos mi zarzucal co kolwiek.

z tej plyty cd mam te katalogi z dnepr.cz :crossy: wiec tu nie placze o braki. (chodz do emy z 50r. z checia bym lapnela :buttrock: co do zdjec to bede sratala sie swoje wykorzystywac, chodz wiadomo- do konca sie nie da.

dzieki i jak tylko rusze to wrzuce linka do pochwalenia sie :)

Goska

podaj meila, podeslę Ci coś ,napisz czego nie masz o emce ,mam z 1943roku katalog, rysunki techniczne po rosyjsku ale dokladne bardzo, książke o emce z 1954roku z dnepr.cz i z 55 roku po polsku

teraz nie siedze w tym temacie na bieżąco jak kiedyś bo przeszedłem na off-road 4x4 ,ale czasami jeżdżę na rosji coby z wprawy nie wyjść ;-) i nieraz zaglądam na fora motocyklowe , ostatnia daleką trasę byłą na wakacje, ponad 1000km na MW650 po Karkonoszach i Czechach ,

siemanko - KarolSawiak

Edytowane przez karolsawiak

PS. Puzel ,Ciebie to nigdy nie zapomnę ;-) . Pechowymi awariami dorównywal Ci tylko pewien gość o nicku " Czosnek" . Jak tam maszyna ? Wyprostowałeś korbowody i pospawaleś wał w miarę prosto ??? ;-) Pozdrawiam

Mój motocykl nie jest awaryjny. Czasem się zdarzą jakieś usterki, ale wał to mi się jeszcze nigdy nie posypal. Silnik jest igiełka, pali od pierwszego kopnięcia (czasem drugiego), coś tam stuka ale tak musi być :]. Ruska mam ponad rok i dopiero teraz zdarzyła mi się awaria - posypały się łożyska w przednim kole - ośka zaczęła się kręcić razem z kołem zrywając gwint w goleniu. Miałem rozbierać zawieszenie kilka dni temu ale że zrobiliśmy wypad w teren, to remoncik postanowiłem przełożyć, teraz to już niemam innego wyjścia...

...sie przejmujesz :D przynajmniej nie jest sztywno.

Mój motocykl nie jest awaryjny. Czasem się zdarzą jakieś usterki, ale wał to mi się jeszcze nigdy nie posypal. Silnik jest igiełka, pali od pierwszego kopnięcia (czasem drugiego), coś tam stuka ale tak musi być :]

hehe nie chwal dnia przed zachodem slonca :icon_eek: bo moze sie okazac ze tylko do czasu :icon_biggrin: oczywisie zycze jak najlepiej, ale loz jest zlosliwy :D

Goska