kriss.g Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 ... wczoraj zauważyłem, że po odpaleniu zimnego silnika (na ssaniu) czasem gazy odbijają spowrotem w gaźniki ... tzn słykać takie jakby kichnięcie przy króćcach ... czy to norma, czy np kwestia regulacji (gaźników, zaworów) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Ja mam to samo u siebie w Kawie na zimnym silniku. Zawory i świece są ok.Moze jest to wina ciut za bogatej mieszanki na obrotach jałowych (śruba reg. skł. miesz. powinna być lekko skorygowana). Mi to nie przeszkadza. Czasami strzeli delikatnie, czasami nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Ja jednak stawialbym na elektryke: zawilgocona instalacja, przebicia, swiece do wymiany, zbyt wczesny zaplon ale to ostatnie z reguly sie nie przestawia... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi