Maly_WR Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Witam mam mały problem z moja WR mianowicie pewnego dnia pojechałem na wycieczkę w motocyklu słychać już było zawory .Przejechałem sie wróciłem do domu odstawiłem motocykl na drugi dzień chce odpalić a tu kopie raz drugi trzeci i nic w końcu zagadał , ale z tłumika po dodaniu gazu wylatywał mocny szczał z ogniem nigdy sie tak nie działo i moto zaczęło dymić trochę olejem .. Panowie prosze o pomoc co mogło sie stać czy to już efekt rozregulowania zaworów i z kad ten olej ?? Kolega powiedział mi ze to terz przez zawory lub przes uszczelniacze zaworowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroMCZ Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Jesteś pewien ,że to zawory było słychać? Czy olejem zadymil tylko na zimnym, czy puzniej tez? Olej dostje sie albo z gry(uszcz.trzonkow) ,albo z dołu , pierscienie itd. Zajżyj najpierw do tej reg. zaworów, ale sama regulacja nie bedzie odpowiedzialna za dymienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly_WR Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Ciezko mi powiedziec czy na cieplym tez wystepuje to bo motocykl po odpaleniu chodzil tylko chwilke i gasnie ale nie wiem czy to mozliwe zeby z pierscieni tak szybko to sie stalo w ciagu zaledwie jednej jazdy a motocykl przed tym chodzilo czysto palil od szczala nie mialem nigdy z nim problemow a moze to byc wina uszczelki tej miedzy pokrywa zaworowa a glowica bo cieknie mi z niej lekko olej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacian Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Raczej masz problem z zaworami beda chyba do wymiany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koki_90 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Na pewno nie masz zaworów do wymiany ... A motocykl jak chodzi ostatnim czasem nie zauważyłeś trochę dynamiczniejszej pracy na wolnych obrotach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly_WR Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Tak miał właśnie takie szybsze obroty na biegu jałowym niż na początku . Ja też mam taka nadzieje ze to nie zawory :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi