h3n Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Witam wszystkich!Mam problem z rozrusznikiem w KTM LC2 z 97 roku a mianowicie zaczął mi on od pewnego czasu "szczekać", a teraz już w ogóle nie kręci. Zawiozłem do serwisu i tam mi powiedzieli, że szczotki mam do wymiany ale w tym modelu jedna ze szczotek jest trwale przymocowana do obudowy i wchodzi w grę kupno nowego lub używanego. Części używanych do tego modelu jest niwiele tzn. nigdzie nie znalazłem a nowy rozrusznik to koszt przeszło 1000 zł. Czy możecie mi jakoś pomóc? Może da się to jakoś zregenerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 heh mialem ten sam problem w tym samym modelu motocykla :biggrin: wiec pomoge 1) niekoniecznie musialy sie skonczyc szczotki w rozruszniku ( u mnie bylo tak : ) za magnetem jest sprzegielko rozrusznika ktore posiada 3 waleczki a pod waleczkami sprezynki , wymien je ( nie dostaniesz takiej dlugosci chyba , kup podobnego zwoju i grubosci ale dluzsze i je przytnij i wymien koszt okolo 2zl a powinno pomoc) 2) jesli to faktycznie szczotki i nie da sie ich wymiec to poszukaj rozrusznika od modelu yamaha tdr , tzr z podobnego rocznika ( od 96 do 99) rozrusznik jest identyczny i ma te same mocowania , a uzywany kosztuje okolo 100zl jesli nie znajdziesz poszukaj od nsr na 99% to jest to samo (oczywiscie pojemnosci 125) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h3n Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Wielkie dzięki. Zaraz zabieram się do pracy i wyszukiwania. O tych kończących się szczotkach powiedzieli mi w serwisie ale nie szczególnie im ufam więc zaraz sam się zabiorę do rozbiórki rozrusznika. Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 wejdz na strone www.ktmworld.com potem wejdz w oem parts i tam masz serwisowke , znajdz rozrusznik i tam za magnetem beda takie sprezynki z waleczkami i wymien same sprezynki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi