Hubi Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) Co do kitu: Miałem całkiem niedawno kontakt osobisty z rzeczoznawcą i powiedział, że oni są całkowicie inną firmą niezależną od TU i generalnie ma to w tyłku czy to co mu pokazuję stało się podczas zdarzenia objętego ubezpieczeniem. Spisał to co mu pokazałem i poszedł. Nie wnikał co, jak, dlaczego i czy aby na pewno.. ;) Jak w Waszych TU jest inaczej to polecam zmianę. A to nie przyjeżdża wysłannik Towarzystwa Ubezpieczeniowego osoby która spowodowała kolizję/wypadek? (czyli np w moim przypadku przyjeżdżał by posłaniec TU tej kobiety?) Oczywiście mówię o OC a nie AC. W końcu pieniądze poszły by z jej polisy OC a nie mojej. Edytowane 19 Września 2007 przez Hubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 A to nie przyjeżdża wysłannik Towarzystwa Ubezpieczeniowego osoby która spowodowała kolizję/wypadek? (czyli np w moim przypadku przyjeżdżał by posłaniec TU tej kobiety?) Oczywiście mówię o OC a nie AC. W końcu pieniądze poszły by z jej polisy OC a nie mojej.No u mnie tak było, że przyjechał rzeczoznawca z firmy, z usług której korzysta TU. Uważam, że taka niezależność jest lepsza dla klienta bo rzeczoznawca, którego bezpośrednio opłaca TU nie będzie bezstronny. Jego motto narzucone przez pracodawcę: "oskub kolesia albo Cię zwolnię" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 No u mnie tak było, że przyjechał rzeczoznawca z firmy, z usług której korzysta TU. Uważam, że taka niezależność jest lepsza dla klienta bo rzeczoznawca, którego bezpośrednio opłaca TU nie będzie bezstronny. Jego motto narzucone przez pracodawcę: "oskub kolesia albo Cię zwolnię" :rolleyes: Troszkę mnie nie zrozumiałeś. Rzeczoznawca jest 'wynajmowany' przez TU. Ale innego rzeczoznawcę może mieć PZU a innego jakieś inne TU. I jeżeli ja mam w PZU a osoba która wyrządziła mi szkodę w innym TU to i tak przyjeżdża rzeczoznawca TU tej osoby. Więc zmienienie TU przeze mnie nic by nie dało :icon_mrgreen: Chyba że osobie której ja bym szkodę wyrządził :evil: Mowa cały czas tylko o OC! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Troszkę mnie nie zrozumiałeś. Rzeczoznawca jest 'wynajmowany' przez TU. Ale innego rzeczoznawcę może mieć PZU a innego jakieś inne TU. I jeżeli ja mam w PZU a osoba która wyrządziła mi szkodę w innym TU to i tak przyjeżdża rzeczoznawca TU tej osoby. Więc zmienienie TU przeze mnie nic by nie dało :) Chyba że osobie której ja bym szkodę wyrządził :wink: Mowa cały czas tylko o OC!racja :flesje: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi