Skocz do zawartości

Dostałem w tył!

Hubi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Co do kitu: Miałem całkiem niedawno kontakt osobisty z rzeczoznawcą i powiedział, że oni są całkowicie inną firmą niezależną od TU i generalnie ma to w tyłku czy to co mu pokazuję stało się podczas zdarzenia objętego ubezpieczeniem. Spisał to co mu pokazałem i poszedł. Nie wnikał co, jak, dlaczego i czy aby na pewno.. ;) Jak w Waszych TU jest inaczej to polecam zmianę.

A to nie przyjeżdża wysłannik Towarzystwa Ubezpieczeniowego osoby która spowodowała kolizję/wypadek? (czyli np w moim przypadku przyjeżdżał by posłaniec TU tej kobiety?) Oczywiście mówię o OC a nie AC. W końcu pieniądze poszły by z jej polisy OC a nie mojej.

Edytowane przez Hubi

A to nie przyjeżdża wysłannik Towarzystwa Ubezpieczeniowego osoby która spowodowała kolizję/wypadek? (czyli np w moim przypadku przyjeżdżał by posłaniec TU tej kobiety?) Oczywiście mówię o OC a nie AC. W końcu pieniądze poszły by z jej polisy OC a nie mojej.

No u mnie tak było, że przyjechał rzeczoznawca z firmy, z usług której korzysta TU. Uważam, że taka niezależność jest lepsza dla klienta bo rzeczoznawca, którego bezpośrednio opłaca TU nie będzie bezstronny. Jego motto narzucone przez pracodawcę: "oskub kolesia albo Cię zwolnię" ;)

No u mnie tak było, że przyjechał rzeczoznawca z firmy, z usług której korzysta TU. Uważam, że taka niezależność jest lepsza dla klienta bo rzeczoznawca, którego bezpośrednio opłaca TU nie będzie bezstronny. Jego motto narzucone przez pracodawcę: "oskub kolesia albo Cię zwolnię" :rolleyes:

Troszkę mnie nie zrozumiałeś. Rzeczoznawca jest 'wynajmowany' przez TU. Ale innego rzeczoznawcę może mieć PZU a innego jakieś inne TU. I jeżeli ja mam w PZU a osoba która wyrządziła mi szkodę w innym TU to i tak przyjeżdża rzeczoznawca TU tej osoby. Więc zmienienie TU przeze mnie nic by nie dało :icon_mrgreen: Chyba że osobie której ja bym szkodę wyrządził :evil:

Mowa cały czas tylko o OC!

Troszkę mnie nie zrozumiałeś. Rzeczoznawca jest 'wynajmowany' przez TU. Ale innego rzeczoznawcę może mieć PZU a innego jakieś inne TU. I jeżeli ja mam w PZU a osoba która wyrządziła mi szkodę w innym TU to i tak przyjeżdża rzeczoznawca TU tej osoby. Więc zmienienie TU przeze mnie nic by nie dało :) Chyba że osobie której ja bym szkodę wyrządził :wink:

Mowa cały czas tylko o OC!

racja :flesje:

Pozdro