klamot1975 Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Witam.Przesyłam pytaniem.skuter odpala i chodzi nawet pól godziny na obrotach 4000 ale gdy dodam gazu to przy wyzszych obrotach ok 6000 zachowuje sie tak jak by ktos wyłączył stacyjke-odrazu gasnie i pózniej znów normalnie odpali,i objaw ten sie powtarzapo kazdym odpaleniu.Mechanik stwierdził ze jest uszkoszony impulsator obrotów ten który sie znajduje pod kołem magnesowym.(są tam dwa impulsatory jeden pod kołem magnesowym i drugi przed kołe.Mam prośbe i chciałbym sie doradzić fachowej porady od PANA.Pozdrawiam.Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Witam.Przesyłam pytaniem.skuter odpala i chodzi nawet pól godziny na obrotach 4000 ale gdy dodam gazu to przy wyzszych obrotach ok 6000 zachowuje sie tak jak by ktos wyłączył stacyjke-odrazu gasnie i pózniej znów normalnie odpali,i objaw ten sie powtarzapo kazdym odpaleniu.Mechanik stwierdził ze jest uszkoszony impulsator obrotów ten który sie znajduje pod kołem magnesowym.(są tam dwa impulsatory jeden pod kołem magnesowym i drugi przed kołe.Mam prośbe i chciałbym sie doradzić fachowej porady od PANA.Pozdrawiam.Tomek. Najprawdopodobniej mechanik ma rację, dla pewności możesz użyć lampy stroboskopowej, jednak winnym może być także moduł lub wbudowana w nim cewka, duże luzy na wale korbowym, także może dochodzić do zwarć pewnych elementów pod wpływem wibracji pojawiających się przy tych obrotach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi