Skocz do zawartości

Co ty na to!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przepraszam,ze odswiezam troche przystarawy temat,ale stoje przed wyborem jakiegos sciga 125cc i nie wiem co brac :( Moim faworytem byla Rs-ka 125.Ale mam pare pytan odnosnie NSr-ki.

1.Jak z wytrzymaloscia silnika???Ile kilometrow pociagnie przed remontem kapitalnym???

2.

-możliwosć zrobienia elektronicznej blokady (właczanej/wyłaczanej  )

Hmmmm a ile taka przyjemnosci kosztuje???

3.slyszalem,ze sa jakies problemy z oddlawianiem Nsr-ki i dlatego duzo osob mysli ze nie da sie jej oddlawic i ma tylko 15Km...slyszal cos ktos o tym???Jak sie oddlawia NSR-ke???

4.No ogulnie do uzytkownikow,jak sie sprawuje,czy jest wygodna,ile pali i te sprawy.

dziekuje za odpowiedzi :wink:

Pozdrawiam z zimnej Szwecji!!!

A wiecie koledzy, że NSR to też Włoszka? Nie wiecie? To już wiecie. :D

Jestem za NSR, bo to Honda>> mniej awaryjna niż Aprilia. Kolega miał Aprilię i powiedzieć, że się nie psuła to nie mógł, ale też nie była masakra. Wiadomo lepszy dostęp części i lepiej rozwinięta sieć serwisowa. No i to brzmienie.....

NSR delikatnie buczy, podczas, gdy RS bzyczy gorzej niż niejedna piećdziesiątka.

Poza tym wydaje mi się, że skoro NSR ma mniej wysilony silnik, to i wyższe przebiegi kręci.

NSr występuje również w wersji jpońskiej, hiszpańskiej i mpewnie też innych

AD1. - nie wiem

AD2 +3. - NSR`ke odblokowuje się na różne sposoby. Jest kilka blokad (i chyba zależą od modelu)np. jest blokada w tlumiku (łączenie dyfuzator - tłumik) - dużeeee zwężenie, blokada układu zapłonowego (łączy się dwa kable - i tutaj można zastosowac wyłącznik rozłączający powstały obwód, czyli poprostu włącznik blokady zapłonu), pomiędzy membraną a gaźnikiem jest rodzaj uszczelki (metalowa płytka), która ma mały otwór na środku, podczas gdy wersja nieblokowana tą uszczelke ma "pustą w środku" czyli otwór jest rozmairu wymaganego :D

• 4 miesiące temu...