Skocz do zawartości

Identyfikacja klockow

Gość livgren
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, w moim sprzecie (dotyczy to tez innych intruderow) dosc newralgiczna sprawa jest hamowanie. Wiele osob pisalo, ze niby slabo itd. Z tego, co przejezdzilem tj.vs 600/700/800/1400 wynika, ze przy dobrych oponach, sprawnym zawieszeniu, swiezym plynie i miekkich klockach motocykl hamuje lepiej niz przyzwoicie, nawet b. dobrze (porownywalem z podwojnymi wentylowanymi tarczami z dwutloczkowymi zaciskami np. XTZ, VN) Dlatego dobor klockow jest podstawowa sprawa- probowalem EBC; raz bylo bardzo dobrze, innym razem do d.., jedne Goldfreny sa OK, inne nie.., ale powstaje pytanie: JAK sie zorientowac, czy klocki sa twarde, miekkie, gdzie jest jakies info??? Macie jakis pomysl??? PZDR

JAK sie zorientowac, czy klocki sa twarde, miekkie, gdzie jest jakies info???

Na stronie producenta, lub jego przedstawiciela :D .

Czytam ten post i nie bardzo wiem o co ci chodzi, skoro piszesz, że masz dobre heble (porównywalne z podwójną wentylowaną tarczą ;) ), to stosuj takie klocki jak teraz. Mi najbardziej podchodzą Ferrodo z serii "platinum". Intruder nigdy nie miał dobrych hamulcy, nawet jak zablokujesz koło, to i tak wąska opona nie zatrzyma tej masy :wink:

No wlasnie problem w tym, ze teraz mam beznadziejne heble :banghead: Niby te same EBC z przodu, co poprzednio, ale jakies twarde, na szczescie koncza sie i musze zmienic. Zawsze biore z larssona, ale roznie trafiam..Gosc, co sprzedawal twierdzil, ze maja byc miekkie, a tu g..prawda :D A ty gdzie dostales Ferodo?PZDR

No tak, twarde klocki to są lepsze do nowej gładkiej tarczy, jak masz rysy to będą się długo układać, albo

wręcz wytrą tarczę. Ja Ferrodo kupiłem na motobajzlu w wawie, będzie we wrześniu, to możesz poszukać :icon_mrgreen:.

Pozdrawiam

Edytowane przez Wieniek