Skocz do zawartości

Czy motor jest do rejestracji czy nie jest??

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

http://img167.imageshack.us/img167/1663/img5208yb9.jpg

http://img120.imageshack.us/img120/9224/img5209th6.jpg

To są zdjęcia dokumentów.Jedni piszą, że to jest brief do motocykli do poj 125 ze 125 włącznie a drudzy, że potrzeba normalny duży brief jak w samochodzie.W tym papierze jest wpisany pierwszy własciciel, data pierwszej rejestracji, stare numery rejestracyjne, numery ramy, dane techniczne yamahy, jakaś pieczątka z ich urzędu jest.Może miał ktos do czynienia oststnio z rejestracją 125 sprowadzonego z niemiec??

Edytowane przez na koło

Spotkal, spotkal.

jak dla mnie to sprawa bardzo dziwna

Na dokumencie pisze jak wol

BETRIEBSERLAUBNIS po polskiemu to dopuszczenie do ruchu ( dopuszczenie do uzywania )

Z regoly maja to albo sprzety do 50 ccm. Tak szczerze mowiac to w tym temacie bieglym nie jestem. Brak potrzeby. Jutro bede w szkolce i spytam kolegi wiec uzbroj sie troche w cierpliwosc.

Ogolnie to Twoj sprzet powinien miec normalnie Fahrzeugbrief lub Zulassungsbescheinigung Teil II

betriebserlaubnis jest cos jakby dokumentem dodatkowym.

:icon_rolleyes:

Niektore pojazdy typu Leichtkraftrad - 125 ccm byly / sa wyposazone w Betriebserlaubnis - jak w Twoim przypadku. Pytanie czy polski urzad rejestracji Ci to uwzgledni bo oni troche dziwni sa a czasami zadaja dokumentw ktorych nie ma lub zostaly zatrzymane podczas wymeldowywania w Niemczech.

zycze duzo szczescia.

:)

Witam. Ja w swojej Yamaszce DT 50 mialem taki brief.

U mnie przechodzil bez problemu :)

Mylisz pojecia to co Ty miales to nie Fahrzeugbrief ( nawet nie brief - list - a listem to papiery pojazdu nie sa ) tylko Betriebserlaubnis. Na sprzet 50 ccm nie ma Fahrzeugbriefu !

50 ccm nie jezdzisz na przeglady a 125 jezdzisz wiec nie porownuj, zupelnie inna bajka.

50 - tka to motorower a 125 to motocykl

karta motorowerowa / prawo jazdy

:)

Edytowane przez ks-rider