Skocz do zawartości

Wariowanie Swiatel i kontrolek.. Wielki Problem NSR

sonix
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam..

Mam bardzo duzy problem odnoscoe mojej Hondy NSR 125 z 2000 roku..

Cos sie dzieje ze swiatlami..

Wczoraj jechalem i w pewnym momencie caly czas mi sie swieci kontrolka od dlugich swiatel chociaz nie mam ich wlaczonych. Nie moge jej w ogole wylaczyc. A i jak sie swieci ta kontrolka to w ogole nie mam swiatel w moto.

Tylko postojowki sa..

Ale jak jechalem po dziurach to chwilowo wracalo do normy i byly normalnie swiatla i nie swiecila ta kontrolka ale po chwil stalo sie to samo i nadal nie mam swiatel i juz tak caly czas.

Aha i nie mam tylko swiatel z przodu :/

Bardzo bym prosil o pomoc, bylbym dozgonnie wdzieczny

Witam..

Mam bardzo duzy problem odnoscoe mojej Hondy NSR 125 z 2000 roku..

Cos sie dzieje ze swiatlami..

Wczoraj jechalem i w pewnym momencie caly czas mi sie swieci kontrolka od dlugich swiatel chociaz nie mam ich wlaczonych. Nie moge jej w ogole wylaczyc. A i jak sie swieci ta kontrolka to w ogole nie mam swiatel w moto.

Tylko postojowki sa..

Ale jak jechalem po dziurach to chwilowo wracalo do normy i byly normalnie swiatla i nie swiecila ta kontrolka ale po chwil stalo sie to samo i nadal nie mam swiatel i juz tak caly czas.

Aha i nie mam tylko swiatel z przodu :/

Bardzo bym prosil o pomoc, bylbym dozgonnie wdzieczny

Zdejmij owieki, miernik w rękę i do dzieła :icon_exclaim: . Pozdrawiam

ale od czego zaczac :/ przeciez tam jest masa kabli...nie rozbiore calego motora przeciez :/ jeszcze ta kontrolka od dlugich..

Zacznij od kontrolki, włączników świateł, odbiorników itd. Pozdrawiam

Tak po 1 to sprawdż czy dobrze są dokręcone kable od akumulatora, czy coś się nie odłączyło i koniecznie zobacz jak to wszystko działa na innym akumulatorze... to może być spowodowane odkręceniem się kabelka masy od masy sprawdż to...