kamandir Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Czesc, Szukamy chetnych na wyprawe motocyklowa do Rumunii, Bulgarii.Jeden z nas wyjezdza ze Szczecina (Grzesiek) a drugi (Michal) wyjezdzam z Warszawy i spotykamy sie w Wodzislawiu Slaskim. Potem jedziemy przez Czechy, Slowacje, Rumunie do Bulgarii.Chcemy przejechac Trasa Transforgarska (jeszcze nie wiemy dokladnie skad dokad ona idzie; moze ktos wie i podpowie jak najlepiej jechac?)Celem jest dotrzec do Burgas'u oraz wczesniej polezec i odpoczac w Zlotych Piaskach.Powrot przez Budapeszt, Wieden oraz Prage (w Pradze obowiazkowy nocleg).Spac chcemy glownie na kwaterach, ale namioty tez bierzemy.Jezdzimy spokojnie i glownie nastawieni jestesmy na zwiedzanie (no i wieczorne piwko ;-) ). Nasze dane:Grzesiek - 37l. - Fazer 1000 (rocznik powyzej 2000r).Michal - 27l - BMW F650 '94 - 608 693 893 gg:2976636. Jesli ktos jest zainteresowany, to czekam na znak-sygnał.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermadec Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Ech chłopaki. A jak ja szukałem chętnego to nikt się nie odezwał. Niestety mam już ustalony urlop i mogę wyjechać dopiero 13 sierpnia. Szkoda.... Pozdrawiam. P.S. A miałbym z kim ze Szczecina lecieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Fisher Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 No szkoda, że nie wyjeżdzacie tydzień poźniej, to bym się z Wami zabrał :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Czesc, Szukamy chetnych na wyprawe motocyklowa do Rumunii, Bulgarii.Jeden z nas wyjezdza ze Szczecina (Grzesiek) a drugi (Michal) wyjezdzam z Warszawy i spotykamy sie w Wodzislawiu Slaskim. Potem jedziemy przez Czechy, Slowacje, Rumunie do Bulgarii.Chcemy przejechac Trasa Transforgarska (jeszcze nie wiemy dokladnie skad dokad ona idzie; moze ktos wie i podpowie jak najlepiej jechac?)Celem jest dotrzec do Burgas'u oraz wczesniej polezec i odpoczac w Zlotych Piaskach.Powrot przez Budapeszt, Wieden oraz Prage (w Pradze obowiazkowy nocleg).Spac chcemy glownie na kwaterach, ale namioty tez bierzemy.Jezdzimy spokojnie i glownie nastawieni jestesmy na zwiedzanie (no i wieczorne piwko ;-) ). Nasze dane:Grzesiek - 37l. - Fazer 1000 (rocznik powyzej 2000r).Michal - 27l - BMW F650 '94 - 608 693 893 gg:2976636. Jesli ktos jest zainteresowany, to czekam na znak-sygnał.M. Tez bym pojechal, jestm zakochany w Rumunii. Juz tam bylem dwa razy i wciaz mnie tam ciagnie. Niestety ten rok odpada. Trasa Transfogarska zaczyna sie od Cartisoara do Curtea de Arges. Polecam tez przelecz Bicaz. W Rumuni czesto nocowalem na dziko w polu. Trzeba uwazac w obszarze zabudowanym i pilnowac predkosci bo najczesciej Policja kontroluje w obszarze zabudowanym. Kierowcy migaja zazwyczaj swiatlami jak stoja. Proponuje omijac Bukareszt bo straszne korki i zle sie jezdzi, czysta samowolka - chyba ze masz plany zwiedzac go.Mam za to zle wspomnienia po Bulgari i nie predko tam wroce. Policja czepliwa i przekupna. O ile w Rumuni ani razu mnie nie zatrzymali to w Bulgarii trzy razy i w tym dwa razy wyludzili lapowke. W trzecim przypadku po milej rozmowie z Policmajstrami puscili nas i ostrzegli o nastepnym patrolu. Szerokosci i gumowych drzew.Zapraszam do galeri zdjec z rumuni http://www.globetrotter.friko.pl/romania.htm - uciazliwie sie oglada bo sporo reklam wyskakuje (urok darmowych kont) Edytowane 17 Lipca 2007 przez Storm007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawQ Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) WitamJa bym się chętnie pisał na taką wycieczkę. Myślę, że nie będę miał problemu w wzięciem urlopu w tym terminie. Leciałbym z Lublina. Czy termin wyjazdu może się jeszcze zmienić? Jaki przewidujecie koszt takiej wyprawy? Widze, że jeszcze nie planowaliście trasy. Przez 2 tygodnie można sporo pozwiedzać. Warto by było przysiąść nad mapą i opisami wyjazdów z forum żeby nie przegapić czegoś ciekawego po drodze. Pozdrawiam Edytowane 17 Lipca 2007 przez slawQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermadec Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Draco Fisher, Storm007 i slawQ... to może polecimy razem? Z tym, że tak jak pisałem: mogę wyjechać ze Szczecina 13 sierpnia. Jeśli jesteście zainteresowani to piszcie na PW. Jeśli ma coś z tego wyjść to się musimy sprężać. Zostało mało czasu ;). P.S. A ja się napaliłem na Rumunię i szkoda mi będzie zmieniać plany. Edytowane 17 Lipca 2007 przez kermadec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dima.Razumovski Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Czesc . Zmiana mojego loginu: z "kamandir" na "Dima.Razumovski".M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawQ Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Mi przełożenie terminu o te 2 tygodnie nie robi różnicy. W sumie to nawet byłoby lepiej bo, 10 dostaję wypłatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermadec Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 O to bardzo fajnie :banghead:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Draco Fisher, Storm007 i slawQ... to może polecimy razem? Z tym, że tak jak pisałem: mogę wyjechać ze Szczecina 13 sierpnia. Heh chyba ze przeloze wesele i opoznie budowe :banghead: Jak pisalem nie da rady w tym sezonie. Nastepna podroz do Rumuni to chcialbym odbyc weteranem i tak bede planowal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermadec Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Storm007 - ja na swojej SHL-i nie pojadę :P. Ale może kiedyś się tam spotkamy :P. Draco Fisher - pozostaje jeszcze Twoja odpowiedź :icon_evil:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Fisher Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Draco Fisher - pozostaje jeszcze Twoja odpowiedź :).Mi pasi wyjazd 13-go (14-go z PL :) ) :D Ale z powrotem muszę być najpóźniej w sobotę 18-go w nocy w Polsce.Aha, urlopu nie dam rady juz przesunąć :D Edytowane 17 Lipca 2007 przez Draco Fisher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermadec Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Michał - a Ty co na taki termin? Nie dacie rady przesunąć wyjazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dima.Razumovski Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Czesc, W sumie termin ustalalismy z Grzeskiem i jest to jedyna mozliwosc, gdyz on i ja mozemy tylko wtedy jechac. Zreszta planujemy to na 2 tygodnie.Mamy zaklepane urlopy i ciezko je teraz zmienic. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Fisher Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) kermadec - rozmawiałem dziś z szefem o przedłużeniu urlopu o 2-3 dni i jednak nie powinno być z tym problemu :wink: Tak więc powrót do Polski był by we wtorek 21 sierpnia. Pasuje :biggrin: Edytowane 18 Lipca 2007 przez Draco Fisher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi