Skocz do zawartości

z gór nad morze:)

pack84
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

wybieram się nad morze na motocyklu jakos w okolicach polowy sierpnia bo wtedy bede mial urlop dopiero:( Jestem z Krakowa i chciałbym zasięgnąć jakichś porad na temat trasy. Jade ja i kobieta na dr 650rs wiec szybkie trasy odpadają - przelotowa w granicach 110km/h. planowałem zabrać namiot i jazde rozlożyć sobie na raty jesli bylaby taka potrzeba. chciałem tez zahaczyć o mazury i zrobić pętle. nie mam zadnych noclegów póki co ani zaplanowanej trasy wiec chetnie wyslucham opinii na ten temat. moze ktoś byl i poleci mi jakieś ciekawe miejsca a może ktoś się wybiera nad morze to bardzo chętnie możemy pojechać razem:)

zaczynam przystosowywać moto do obładowania bagażami jednak wpadł mi do głowy pomysł zeby rzeczy wyslac kurierem na miejsce a ze soba miec tylko to co najbardziej istotne - wtedy podroz stala by sie bardzo lajtowa:)

robil ktos juz tak? slucham sugestii:)

jezeli chcesz wysłać moto kurierem to chyba nie za bardzo jestes pewien czy wytrzyma taka próbę, kurier obawiam sie ze bedzie bardzo drogi przewyzszy koszty podrózy na moto

zacznij może od przygotowywania motocykla ;) sieca,olej, zębatki itd

zespawaj sobie dobry stelaż pod bagaż dobrze rozłuż mase bagazu

jeżeli chcesz zwiedzić mazury to zapraszam do obejrzenia skanenu budownictwa ludowego w Olsztynku :wink:

co do predkości to 110 mysle ze mozesz smiało jechać głowna krajowa przy tej predkości zadko ktory samochod bedzie cie wyprzedzał ale najlepsza bedzie predkosc 120 z reszta sam zapewne sie przekonasz :wink:

dobrze rozłuż mase bagazu

jezeli chcesz wysłać moto kurierem to chyba nie za bardzo jestes pewien czy wytrzyma taka próbę, kurier obawiam sie ze bedzie bardzo drogi przewyzszy koszty podrózy na moto

Gdzie o tym mowa, że pack84 chce wysłać moto kurierem? ;)

Napisał, że rzeczy chce wysłać paczką :wink:

Ja zaplanowalem mala petle nad morzem wliczajac mazury. Screen masz tutaj: http://picasaweb.google.pl/bartekszam/Przy...178190445991394 . Powieksz sobie w praym gornym rogu (lupa). Trasa zaczyna sie od Bydgoszczy, przez Grudziadz itd. Bardzo polecam pkt 21- dokladniej Gierloz- tajna kwatera Hitlera, robi wrazenie caly kompleks. Po pkt 16 mozecie zaczepic Malbork, z malborka ruszyc na Stegne i Krynice Morska ( tego nie ujalem na mapce). Jadac od pkt 1 smiga sie przez Bory Tucholskie, nie tak ruchliwe, fajne widoki, w sam raz na DR. Za Koscierzyna mniej wiecej w okolicy pkt 4 jest Szymbark- jedna z atrakcji jest tutaj: http://plfoto.com/1236811/zdjecie.html . 3city to pewnie wiesz co warto zobaczyc, Hel tak samo. Warto zworcic uwage na pkt8- Mechowo- sa tam fajne jaskinie ;) . Od Swiecia w gore po drodze jest dosc duzo zamkow krzyzackich. Traska zaznaczona na mapie ( zaczynajac w Bydgoszczy i w Bydgoszczy konczac) wynosi 1000km z malym hakiem. Jezeli ten zarys Cie jakos zainteresowal, to moge poszukac gdzies dokladne atrakcje w tym rejonie, cos doradzic itd. PS ja nocowalem na polach namiotowych, czasami na dziko :wink: .

dzieki Bartas. Super super, wlasnie czegoś takiego potrzebowalem. Wezme pod uwage podczas planowania drogi spowrotem. Jak tylko moja dupa wytrzyma to sie pomyśli o powrocie wlasnie przez mazury a z pomorza pojade Twoja traską.

Heh oczywiscie nie zamierzam wysylać motocykla kurierem a jakies bagaze:) co to za sens by byl zeby moto kurierem jechało:)

Edytowane przez pack84

Witam.

Ja również wybieram się na wyprawę z Małopolski przez Mazury na Hel a potem jak pogoda dopisze wybrzeżem jak najdalej na zachód.

Niestety będę miał dopiero czas na początku września.

Planuję przejechać jakieś 2 tyś km.

Też szukam informacji co warto zobaczyć po drodze.

Pozdrawiam.

Andrzej.