WoWski Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Mam problem kupiłem motorower aprilia rs 50 jestem nieletni do listopada (martwy sezon na motorowery więc chce sprzedać w wakacje) problemy przy rejestracji jeśli właściciel jest niepełnoletni znam bo już to przerobiłem na własnej skurze ( sąd rodzinny lub sporządzenie nowej umowy jak właściciel skończy 18-ke) dlatego żeby mieć czyste sumienie przy sprzedaży chce mieć zgode sądu rodzinnego (czy dla nieletnich) na sprzedaż. Jak to załatwić? Czy to jest kwestia wypełnienia wniosku czy trzeba to załatwiać poprzez adwokata? Czyli ogulnie jak? i gdzie? Pozdrawiam i prosze o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olorol Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Mam problem kupiłem motorower aprilia rs 50 jestem nieletni do listopada (martwy sezon na motorowery więc chce sprzedać w wakacje) problemy przy rejestracji jeśli właściciel jest niepełnoletni znam bo już to przerobiłem na własnej skurze ( sąd rodzinny lub sporządzenie nowej umowy jak właściciel skończy 18-ke) dlatego żeby mieć czyste sumienie przy sprzedaży chce mieć zgode sądu rodzinnego (czy dla nieletnich) na sprzedaż. Jak to załatwić? Czy to jest kwestia wypełnienia wniosku czy trzeba to załatwiać poprzez adwokata? Czyli ogulnie jak? i gdzie? Pozdrawiam i prosze o odpowiedźyyy nie bardzo rozumiem. Ja również jestem jeszcze nie letni - brakuje mi dokładni 9 dni :biggrin: Ale wszystkie pojazdy jakie miałem (motorynka, ogar i nsr 125 ) rejestrowane były na mnie. Kumpel rok młodszy, sprzedał komuś kto też był niepełnoletni i nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoWski Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Przy rejestracji powinieneś podpisać z opiekunem oświadczenie że nie sprzedarz moto do 18ki, więc według prawa umowa z nieletnim jest nieważna. Choć czasem zależy od urzędu komunikacji, u mnie nie przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi