mateo15-s Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Witam wszystkich forumowiczów . Mam następujący problem otóż dostałem MZ ETZ 150 w prezencie tyle że silnik jest w rozsypce, i nie mogę do końca złożyć skrzynki biegów. Po złożeniu na sucho nie mogę znaleźć luzu i nie wiem czy wszystko poskładałem jak należy. Wzorowałem sie na schematach zamieszczonych w internecie. Załączam kilka zdjęć, czy mógłby ktoś ocenić czy wszystko leży na swoim miejscu ? Oraz powiedzieć czy na zdjęciu nr 4 nie powinno być jakiegoś zatrzasku żeby luz był ? :biggrin: ;) Zdjęcie nr 1Zdjęcie nr 2Zdjęcie nr 3Zdjęcie nr 4 Jeżeli ktoś mógłby napisać tak po swojemu co jak złożyć po kolei i w czym szukać problemu to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam mateo15-s :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert-Moto Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Skrzyni w ETZ-tce nie da się źle złożyć. Tam (fotka4) powinna być kulka na sprężynie wsadzona w ten otwór :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Dokladnie tak jak mowi poprzednik, ona jest glownie odpowiedzialna za luz, mozesz miec ciezko go znalezc bez kulki mimo ze wszystkie biegi beda chodzily poprawnie. Pozdro. Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo15-s Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 dzięki bardzo chłopaki, bo właśnie biegi ładnie skakają tylko ten luz jest strasznie ciężko znaleźć, a jak sie już znajdzie to zaraz wskakuje 1 albo 2 bieg. Jeszcze raz dzięki za pomoc. pozdro :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Dokladnie o takie zachowanie mi chodzilo tylko nie potrafilem tego opisac :crossy: Pozdrawiam ,ciesze sie ze moglismy pomoc. Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi