Gość Juras Opublikowano 8 Czerwca 2002 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2002 Jak to jest, że modele już motocykli o pojemności 80 cm są zarejestrowane na motorower ? Np w ogłoszeniach : Yamaha DT 80 zarejestrowana na motorower. Sam mam okazję kupić bardzo tanio od znajomego kawasaki 80 cm, lecz mam tylko kartę motorowerową. Czy coś mogę zrobić w tym kierunku ? Czy jeśli zrobię prawko na kat. A1 do 125 cm to czy jak skończę 18 lat to przechodzi na większe motocykle, czy muszę robić kat A ? Proszę o Pomoc i z góry DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Czerwca 2002 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2002 Co do motorowerow o pojemnosci 80 cc to moze byc ze był sprowadzony z niemiec a tam maja bardzo zagmatwane prawo i u nich mozna jezdzic tym jako motorower natomiatst po sprowadzeniu do Polski urzednik przeczytał tylko tłumaczenie dokumentu niemieckiego w ktorym był zawarty wyraz "motorower" i tak sie stało. Co do kategori to kazda zdajesz oddzielnie na A1 i na A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kruszynka Opublikowano 4 Lipca 2002 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2002 Często są rejestrowane na jakiś skuter - takie tam małe machlojki. Ale bądź co bądź obok prawa. Na 80 jest A1, nie karta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ypvs Opublikowano 24 Lipca 2002 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2002 to jest tak że niekiedy nawet 125 rejestrują na motorowery, chodzi też o to że jeżeli masz cylinder 50cm i np.80 który jest w motorku to zamieniasz te dwa cylindry(o ile sie da) jedziesz na stacje diagnostyczną i przechodzi przegląd jako 50cm(czyli motorower), a pożniej sie zakłada z powrotem cylinder 80cm i ma sie osiemdziesiątke zarejestrowaną na motorower(ale nie zawsze się tak da zrobić)według mnie motorki z cylindrami 80cm to powinny być jeszcze motorowery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vespa Opublikowano 7 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2002 jesli 80ccm ma w dowodzie narysowane MOTOROWER to karta a nie A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi