bk1920 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 witajcie. kupiłem wczoraj ts 250 i... dziś padła. silniczek chodził cacy (kopyto ok,wolne obroty jak zegarek,palił a od kopa). Ale dziś nagle kopniak zaczął się ślizgać i na popych to samo tzn.ślizga. To tak jakby odpalać na sprzęgle(zawiesiło się czy co?? ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulek Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 w mz 250 sprzegło jest na storzek nabijane mogło ci sie poluznic to czesty obiawspróbuj je bardziej nabic i dokrecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekbuli Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 jak zerwało stożek to lipa trza do sucha wytrzeć i odtłuścic przed załozeniem dobrze dobić i mocno dokręcić (a jak nie to wął i sprzegło to tokarza żeby na duży klin zrobić albo nowy stożek w wale osadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bk1920 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 dzięki Panowie. Już myślałem,że to coś bardziej poważnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 no z tym sprzeglem w mz-cie to tak bywa, ale nie jest to takie proste jak myslisz, oczywiscie mozna zrobic tak jak Koledzy wyzej pisali, a ja slyszalem tez o metodzie z odtluszczaniem, mocnym dobiciem i mocnym dokreceniem oprocz tego koles dawal na czop klej do gwintow. nawet to trzymalo :icon_biggrin: inny z kolei dlugo sie meczyl z takim przypadkiem, kupil wiec stary zatarty silnik na tloku i wymienil wali i kosz. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miniu. Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Jak miałem MZ 251 też mi ścieło stożek sprzęgła tak że był do wymiany,naszczęście stożek na wale był dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi