Klepa_PK Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Witajcie W swojej Vespie pk 50 z Cylindrem 75 ccm od D.R. probowałem ostatnio wyregulowac wolne obroty. W tym celu wkreciłem srube regulacji mieszanki do konca, a nastepnie wykreciłem ją o ok. 1,5 do 2 obr. Potem tak długo kreciłem dwona srubami( druga jest od minimalnego polozenia suwaka przepustnicy), az silnik chodził spokojnie na wolnych obrotach, wszystko było ok. Jednak kiedy przejechałem sie kawałek i zatrzymałem, wrzuciłem luz silnik wkrecał sie na bardzo wysokie obroty, (gaz byl w polozeniu 0) do tego stopnia, ze musiałem wyłąćzac zapłon, po ponownym włączeniu silnik odzyskiwał wolne obroty, Dzisiaj zlikwidowałem problem doraznie, srube minimałnego polozenia suwaka wykreciłem do prawie do konca (suwak zamyka sie do konca) nie ma teraz wolnych obrotów, ale przynajmniej na skrzyzowaniu nie bede musiał wyłąćzac zapłonu. Co to moze byc, probowałem juz wszystkie mozliwe połozeni tych dwoch srub, czy moze byc dziurawy kruciec ssacy, mysle, ze moze byc to jakies lewe powietrze. prosze o pomoc,z gory dziekuje ipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi