Nitomen Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 witam mam mozliwosc kupna od kolesia Peugota 309 1.4 na wytrysku ( bo byly tez gaznikowce) auto w sumie troszke zapuszczone wizualnie , ale technicznie jest ok , koles swiezo co je kupil z niemieckiej rafineri gdzie stalo przez ostatnie kilka lat ( bylo uzywane prze jakis mechanikow bo brudne w srodku) , silnik pali na dotyk jedzie to prawie 200 km/h ! ma niesamowitego zrywa jak ta taki silniczek , ale zdeka kopci olejem , na 90% do wymiany uszczelniacze , w srodku zapuszczone ale nie pobrudze sie siadajac. Z jego wad to jeszcze cos z czujnikiem temperatury cieczy wskazuje 90 stopni ale zapala sie lampka przegrzania i swiatelko stop na zegarach. Cena 2300 zarejestrowane , oplacone rocznik 93, 4 dzwiowy. do wymiany napewno swiece i mozliwe ze kable WN. Blachy ma ocynkowane wiec nie ma rdzy , poza uszczelka przedniej szyby ( pod nia troszke sie pojawilo rdzy) , szyba w dzwiach ma jakis klopot z prowadnica , nie domyka sie. Brac czy nie brac ? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroMCZ Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Fajne silniczki, zrywne jak cholera, zaskakująco!!! Mam taki silnik ale w AX i 1,1i , ale to b. podobna konstrukcja, jak nie taka sama. Jezdzi i jezdzi i jedzi... Jak przykapca na niebiesko, to uszczelniacze to bardzo optymistyczna wersja... To raczej będą pierścienie(lub inne zużycie tłok/cylinder). Ogólnie nie lubię francuzów, ale te silniki uznaje za dobre. Elektryka troche padaka w tych autach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 auto ma jeszcze porysowana przednia szybe i nalezalo by ja wymenic , orentuje sie ktos ile moze kosztowac szyba + wymiana hmm chyba sobie odpuszcze , nie podoba mi sie glownie wysokie spalanie tego auta 8/100 przy spokojnej jezdzie na trasie ( 80 - 110 km/h) boje sie pomyslec co bedzie w miescie , po 2 kilka niedorobek rdza w bagazniku ( spora dziura w przegrodze w srodku) i nad tylnim zderzakiem ( na wylot) Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi