Shark2 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) Witam. Urala mam odniedawna a raczej moj ojciec. Robilismy remont itp tid. Ogolnie jest na dotarciu. No i pewnego dniaa dokladnie wczoraj ojciec mowi mi na skrzyzowaniu jakims ze nie ma 4 biegu. A ja na to jak to nie ma. No i zeczywiscie nie bylo. Wczesniej byl problem ze wstecznym otorz nie dalo sie go wzucic. W garazu zaczelem kombinowac dlaczego nie da sie wrzucic wstecznego skoro przed remontem bylo ok.No i tak zaczelem sie przygladac waleczkowi wystajacemu za dzwignia wstecznego. Pasuje tam klucz 10 zlapalem probojac przekrecic delikatnie pyknelo cos przeskoczylo i o dziwo dzwignia wstecznego dziala, i co lepsze jest 4 bieg... I tu chcialems ie zapytac bo zabardzo nie znam sie na ruskich. Do czego ten waleczek za dzwignia wstecznego? Czy moze mi sie wydaje ze to cos ala przelaczanie na jazde w terenie i jazde no hehe ze tak powiem "rekreacyjna" ?:) Aha jeszcze bym sie zapytal jakie gazniki polecacie do Urala? mam k63. Chdozi o to zeby to pracowalo zdrowo a przyokazji nie palilo 8L / 100km ;-D Nie wiem ile teraz pali bo wsumie jeszcze nie bylo okazji sprawdzic. Na tych moich gaznikach przy prawidlowej regulacji ile moze mniejwiencej spalac? Z gory dziekuje za odp. Pozdrawiam:Andrzej Edytowane 22 Czerwca 2007 przez Shark2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Nie wiem o co dokładnie chodzi z tymi biegami, a co do gaźników to polecam od Jawy TS. Mój Uralec na szybkich przełożeniach z tymi gaźnikami pali 5l. Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motozgrzyt Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Jak chcesz sprawdzić ile pali to zalej go dopełna zrób trase i znów zalej do pełna i oblicz od razu będziesz wiedział czy kombinować coś z gażnikami czy dać se luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark2 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 he ;-) ten waleczek to zalozyc mozna dzwignie reczej zmiany biegów ;-D wkancu do tego doszedlem;-) przy zmianie biegow on tez sie porusza ;-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi