Skocz do zawartości

Ural - dziwny wałek

Shark2
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Urala mam odniedawna a raczej moj ojciec. Robilismy remont itp tid. Ogolnie jest na dotarciu. No i pewnego dniaa dokladnie wczoraj ojciec mowi mi na skrzyzowaniu jakims ze nie ma 4 biegu. A ja na to jak to nie ma. No i zeczywiscie nie bylo. Wczesniej byl problem ze wstecznym otorz nie dalo sie go wzucic.

W garazu zaczelem kombinowac dlaczego nie da sie wrzucic wstecznego skoro przed remontem bylo ok.

No i tak zaczelem sie przygladac waleczkowi wystajacemu za dzwignia wstecznego. Pasuje tam klucz 10 zlapalem probojac przekrecic delikatnie pyknelo cos przeskoczylo i o dziwo dzwignia wstecznego dziala, i co lepsze jest 4 bieg...

I tu chcialems ie zapytac bo zabardzo nie znam sie na ruskich. Do czego ten waleczek za dzwignia wstecznego? Czy moze mi sie wydaje ze to cos ala przelaczanie na jazde w terenie i jazde no hehe ze tak powiem "rekreacyjna" ?:)

Aha jeszcze bym sie zapytal jakie gazniki polecacie do Urala? mam k63. Chdozi o to zeby to pracowalo zdrowo a przyokazji nie palilo 8L / 100km ;-D Nie wiem ile teraz pali bo wsumie jeszcze nie bylo okazji sprawdzic. Na tych moich gaznikach przy prawidlowej regulacji ile moze mniejwiencej spalac?

Z gory dziekuje za odp.

Pozdrawiam:

Andrzej

Edytowane przez Shark2