mkun Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) Poszukuję informacji na temat Yamahy XS 400, rocznik 1980, nr silnika zaczna się A2A, ma podobno 27 KM. Jeśli ktoś ma serwisówkę do tego motocykla byłbym wdzięczny. A może ktoś naprawiał taki motor i wie jak zrobić regulację zaworów i mógłby mi to opisać. Nie wiem nic o tym sprzęcie, bo dotychczas posiadałem i posiadam ETZ 150. Pozdrawiam. Edytowane 22 Czerwca 2007 przez mkun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Regulacja zaworow jak w kazdym innym silniku z regulacja "srubkowa".Silnik 2A2 a nie A2A bo takiego nie bylo ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkun Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Regulacja zaworow jak w kazdym innym silniku z regulacja "srubkowa".Silnik 2A2 a nie A2A bo takiego nie bylo ;-)Dzięki. Wszystko super, ale ja miałem ETZ, a tam nie ma zaworów. Ostatni raz zawory regulowałem w Fiacie 126 - ze 6 lat temu. Do tej regulacji trzeba zdjąć bak? Regulacja zaworow jak w kazdym innym silniku z regulacja "srubkowa".Silnik 2A2 a nie A2A bo takiego nie bylo ;-)I jeszcze jedno - z tego co się zorientowałem, wałek rozrządu jest na górze (w głowicy), a tam zupełnie nie ma miejsca na łańcuszek do jego napędzania (oglądam to tylko z wierzchu). Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zawory regulujesz jak w fiacie. Musisz zdjac bak i wykrecic "korki" z glowicy sa 4szt na klucz bodajze 17. Tam bedziesz mial dojscie do srubek. Szczelinomierz w reke i heja ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkun Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zawory regulujesz jak w fiacie. Musisz zdjac bak i wykrecic "korki" z glowicy sa 4szt na klucz bodajze 17. Tam bedziesz mial dojscie do srubek. Szczelinomierz w reke i heja ;]Dzięki :-) zabieram się do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi