Camaross Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Więc zacznę może od początku .... Jestem sobie uczniem technikum mechanicznego i ogólnie jestem zadowolony z tego wyboru, mój ukochany nauczyciel od PODSTAW TECHNOLOGI MASZYN ... chciał mi dać fory i zamiast pisać jednego z sprawdzianu (może dlatego że mnie lubi) postanowił że : "Daniel ty się tam kręcisz w tym całym internecie opracuj mi temat : Technologie mechaniczne" wyczułem temat że to musi być coś łatwego wiec się obrazu ucieszyłem , wyczułem jednak że temat brzmi bardzo ogólnie . Powróciłem do domu i na swoim ukochanym fotelu zacząłem wyszukiwać informacji na ten temat i co mnie zszokowało .... to w cale nie takie łatwe ... znajduje uczelnie, książki , krótkie definicje nic nie mówiące ......nie mogę znaleźć więcej informacji błagam was o pomoc , wskazówki , naprowadzenie .... a może ktoś wie po prostu skąd zdobyć informacje na ten temat. z góry dzięki i czekam na jak najwięcej odpowiedzi ...... :) :banghead: :crossy: :clap: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: szkoda żę nikt nie jest w stanie mi pomóc ... ;( .... może chodz jakaś wzkazówka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 WitamJa mam taki przedmiot w szkole jak Technologia Mechaniczna.W ksiazce z tego przedmiotu mamy takie dzialy jak:1. Materiałoznawstwo2. Ślusarstwo3. Obróbka cieplna i cieplno-chemiczna4. Obróbka mechaniczna5. Odlewnictwo6. Obróbka plastyczna7. Spawalnictwo8. Nowoczesne techniki wytwarzania9. Nowoczesne materialy konstrukcyjne Moze to Ci cos pomoze :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtXV Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Witajza wikipedia: Technologia – całokształt wiedzy dotyczącej konkretnej metody wytworzenia jakiegoś dobra lub uzyskania określonego efektu przemysłowego lub usługowego"technologie mechaniczne" - czyli: co poeta (nauczyciel) miał na myśli? :icon_mrgreen:a co aktualnie przerabiacie? bo wg. mnie są nimi (technologiami mechanicznymi) np. metody obróbki materiałów i już w przypadku metali jest to temat rzeka lub np.rodzaje stosowanych połączeń i ponownie temat rzeka jeśli nie masz pomysłu w majowym świecie motocykli jest artykuł o metalach, skorzystaj z niego ( Pan Dobosz jest zorientowany w temacie), oczywiście dodaj informacje z innych zródeł + dodaj do tego metody obróbki metali Pozdrawiam Art ps. oczywiście pamiętaj o wyższości obróbki plastycznej nad skrawaniem - mam nadzieję, że jako przyszły tech. mech. wiesz już o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camaross Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 dzięki Panowie ..... za starania ... udalo mi się ograniczyć temat do technologi obróbek mechanicznych metali ... :) jestem happy teraz temat jest banalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi