wołek88 Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 witamzakupilem dwa kaski takie jak w temacie. kask wydawal sie fajny, nie parowal, w miare dobrze lezal... wszystko bylo ok zanim przetestowalem go na motocyklu.. jednym slowem - TRAGEDIA! od ruszenia z miejsca cos dmucha, cos podwiewa, a przy ok 80/90 km/h nie slysze WOGOLE silnika, a w srodku kasku mam prawdziwy huragan... troche sie przejechalem na tym kasku bo dawniej jezdzilem w kasku firmy Lazer za 450zl i oprocz tego ze parowal jak cholera to byl calkiem ok. chcialem "porzadny" kask a ten okazal sie lipa. i tu pytanie do posiadaczy takiego kasku - czy wszystkie S800 maja takie wady? ja kupilem dwa i obydwa maja ta sama tendencje do robienia tornada zaraz przy glowie :/ da sie cos z tym zrobic? prosilbym o jakas rade bo naprawde srednio jezdzi sie w takim kasku...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Kupiłeś ten czarny i niebieski z allegro co koleś miał?? :biggrin: Jeśli tak to napisz do niego jak sprawa wygląda, że jest coś z kaskami nie tak i je reklamuj lub niech Ci oddac chociaż część kasy... Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.kowalski74 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Witam, ja mam S800 Iris. Nie wiem czy jest jakoś szczególnie głośny, bo to mój jedyny kask jak narazie, ale fakt. Wydaje mi się dość głośny. Polecam zatyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Witam.Dzis takowy kask zakupiłem. Jeśli chodzi o poziom hałasu to wydaje mi się że jest dość głosny (np. w porównaniu do mojego poprzedniego Airoha Speedfire), ale to powyzej 130/140 km/h (w moto mam wysoką szybe turystyczną). Ogólnie na + to :- dobra wentylacja - super regulacja stopnia otwarcia szybki- solidne wykonanie / wnętrze i malowanie- 'fajny' nosek Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryho Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 niestety mam taki sam problem. Ten model to lipa. Poza tym, że głośny to jeszcze w środku jest wicher śmigający po oczach. :icon_mrgreen: Mam starszy modela Shark'a XRX i jest znacznie lepiej - dobrze że go nie sprzedałem :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofk Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) A może ktoś testował kask Shark S650 Frame?Też taki głośny? :icon_mrgreen:http://moto.allegro.pl/item206674115_shark...no_srebrny.html Edytowane 28 Czerwca 2007 przez motofk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 głośny, zatyczki rozwiązują problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac89 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgadza sie S800 jest głośny w środku ;) Jak ktoś ma jakieś pomysły poza zatyczkami to sam chętnie się czegoś dowiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi