Skocz do zawartości

Kawasaki GPZ500S ....Problem z pzrednim tłoczkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Kłaniam sie .

Drodzy koledzy mam problem :icon_mrgreen: z przednim tłoczkiem ,problem polega w tym ze ucieka mi płyn hamulcowy,musze dolewac co jakis czas ,cieknie mi z pod tłoczka

Byłem u mechanika i on powiedział ze uszczelka mi walneła, ze tzreba to rozebrac i zobaczyc pzreczyscic i zmienic uszczelki i ze do GPZ500 uszczelka bedzie kosztowała jakies 60zł,plus robobizna jesli on by to robił .Problem polega w tym ze niemam kasy na naprawe u mechanika i sam chce sie podjac pierwszej naprawy w mojim moto, słyszałem ze,i odpowietrzanie układu hamulcowego i zmiana uszczelek czy czegos innego nie jest taka trudna .Mam brejdaka ktory powiedział ze mi wrazie czego pomoze ,on mowi ze to prawie jak w samochodze tylko miejsze i wogule .....

Prosze was o napisanie mi gdzie mógbym ewentualnie kupic tanie uszczelki do tłoczka i wogule ,

bo nie stac mnie narazie na reperacjie u mechanika ,a taka sama naprawa zawsze sie przyda i pozyskam doswiadczenie w tym,

Serdecznie pozdrawiam i prosze o napisanie mi gdzie moge kupic takie uszczelki ewentualnie tłoczki ..

1. Mechanik dobrze mówi: "rozebrac i zobaczyc pzreczyscic i zmienic uszczelki"

2. Brajtak też dobrze mówi: takie same jak w samochodzie tylko mniejsze więc da radę

3. Kupić można w Larssonie, Klasie tudzież innych sklepach (poszukaj w necie)

Pamietąj żeby dobrze wyczyścić powierzchnie tłoczków i cylinderków. No i raczej nie stosuj do tego papieru ściernego..