GPZ500S_LBN Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Kłaniam sie .Drodzy koledzy mam problem :icon_mrgreen: z przednim tłoczkiem ,problem polega w tym ze ucieka mi płyn hamulcowy,musze dolewac co jakis czas ,cieknie mi z pod tłoczka Byłem u mechanika i on powiedział ze uszczelka mi walneła, ze tzreba to rozebrac i zobaczyc pzreczyscic i zmienic uszczelki i ze do GPZ500 uszczelka bedzie kosztowała jakies 60zł,plus robobizna jesli on by to robił .Problem polega w tym ze niemam kasy na naprawe u mechanika i sam chce sie podjac pierwszej naprawy w mojim moto, słyszałem ze,i odpowietrzanie układu hamulcowego i zmiana uszczelek czy czegos innego nie jest taka trudna .Mam brejdaka ktory powiedział ze mi wrazie czego pomoze ,on mowi ze to prawie jak w samochodze tylko miejsze i wogule ..... Prosze was o napisanie mi gdzie mógbym ewentualnie kupic tanie uszczelki do tłoczka i wogule ,bo nie stac mnie narazie na reperacjie u mechanika ,a taka sama naprawa zawsze sie przyda i pozyskam doswiadczenie w tym, Serdecznie pozdrawiam i prosze o napisanie mi gdzie moge kupic takie uszczelki ewentualnie tłoczki .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 1. Mechanik dobrze mówi: "rozebrac i zobaczyc pzreczyscic i zmienic uszczelki"2. Brajtak też dobrze mówi: takie same jak w samochodzie tylko mniejsze więc da radę3. Kupić można w Larssonie, Klasie tudzież innych sklepach (poszukaj w necie) Pamietąj żeby dobrze wyczyścić powierzchnie tłoczków i cylinderków. No i raczej nie stosuj do tego papieru ściernego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi