crossowiec Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Witam mam takie pytanie.Czy w WSK 125 da sie rozebrać amortyzatory tylne, żeby wlać do środka olej??( czy w ogóle wlewa się tam olej?) ;) .pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Jak ja rozbieralem to wlewalo sie tam olej ale nie powiem jaki to byl model wski ;) Wiem ze te amorki mialy sprezyny na wierzchu a rozbieralo sie je taka stukajac mlotkiem w srobokret ;) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossowiec Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 spoko zawsze to jakaś wskazówka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Tak, da sie zmienic olej. Pociągnij w dół za tą sprężynę (tylko za nia, lub jeśli jest zabudowana, to za obudowę rórną), a od góry sa takie dwa półksieżyce (mogą być metalowe lub plastykowe), które musisz wyjąć, gdy wyjmiesz, puszczasz powoli spręzynę, zdejmujesz ja i... rozbierasz juz amorek bez problemu. Zmieniasz olej i składasz w kolejności odwrotnej. Robota bardzo prosta, ale rób to we dwóch, jeden ciagnie za sprężynę w dół, a drugi wyjmuje blokujące ja półksiężyce. I napisz czy sie Tobie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi