dyziowg Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 (edytowane) WitamNiestety moja suza cierpi na chorobe pierwszego cylindra :) podczas jazdy w deszczu.Czytalem troszke o tym i ktos gdzies cos mowil, ze rozwiazaniem problemu jest przedluzka blotnika, wiec zamowilem i wlasnie dostalem.Zamierzam sie tym zajac przez weekend, ale moze ktos moglby dac jeszcze jakies wskazowki/porady :) na ten temat, skoro bede robil z moto, zrobiloby sie za jednym razem. Druga sprawa:Wyczytalem w instrukcji o wymianie oleju co 6m-cy. Jestem swierzak, wiec wydaje mi sie to dosc czesto.Jesli wiec zmieniamy olej co 6 miechow - jaki uzywamy (syntetyk, pol, czy cokolwiek)? PozdrawiamDyzio Edytowane 29 Marca 2007 przez dyziowg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Olej w sv wymienia sie co 6 tys km.Pol syntetyk, pelen syntetyk jesli nie oszczedzasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 blotniczek zamontowany, szukalem troche na sv.org i znalazlem tez silikon uszczelniajacy ale to pozniej.Tylko nie mam jak przetestowac, nie pada... dziwne :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi