Skocz do zawartości

Skad najlepiej sprowadzic moto??

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co słyszałem najkorzystniej sprowadzić z USA, tylko sporo zachodu z tym. Wiem, bo sam właśnie sprowadzam Shadowke ze stanów. Cenowo chyba najkorzystniej, bo nawet pomijając przesyłke, Vat i cło, pare tysięcy zostaje jednak w kieszeni. W USA są strasznie tanie motocykle (samochody zresztą tez). Np mnie Honda Shadow vt600 vlx z 1999r wyszła pomiędzy 9000 a 10000. Oczywiście w cene wliczona jest przesyłka, vat i cło! W Polsce musiałbym dać za nią ok 14000, bo tak stoją na giełdzie.

Ja polecam stany, ale jest warunek, musisz miec tam jakąś rodzine. No oczywiście, chyba, ze masz wize i mozesz sam jechac.. Dla mnie to wszystko załatwiał brat.

Pozdrawiam!

Edytowane przez Włoszku

Z tego co słyszałem najkorzystniej sprowadzić z USA, tylko sporo zachodu z tym. Wiem, bo sam właśnie sprowadzam Shadowke ze stanów. Cenowo chyba najkorzystniej, bo nawet pomijając przesyłke, Vat i cło, pare tysięcy zostaje jednak w kieszeni. W USA są strasznie tanie motocykle (samochody zresztą tez). Np mnie Honda Shadow vt600 vlx z 1999r wyszła pomiędzy 9000 a 10000. Oczywiście w cene wliczona jest przesyłka, vat i cło! W Polsce musiałbym dać za nią ok 14000, bo tak stoją na giełdzie.

Ja polecam stany, ale jest warunek, musisz miec tam jakąś rodzine. No oczywiście, chyba, ze masz wize i mozesz sam jechac.. Dla mnie to wszystko załatwiał brat.

Pozdrawiam!

A nie orientujesz sie jak jest z crossikami??I kto w tym siedzi??

A nie orientujesz sie jak jest z crossikami??I kto w tym siedzi??

O crossach nie wiem, ale Marker dobrze radzi z E-bay'em. Ja wlasnie tam znalazlem moja Shadowke. Wprawdzie nie licytowalem, ale brat zadzwonil, pojechal, kupil i w rezultacie stalem sie posiadaczem bardzo dobrego motocykla za stosunkowo niskie piedziądze. Podejrzewam, ze z kazdym moto jest to samo. Wiem, tez ze korzystnie jest samochody sprowadzic z USA. Zerknij na E-bay i ceny i pospiesz sie, bo jak sezon sie zacznie, ceny idą w góre! Najlepiej w zimie kupować.

Pozdrawiam!~