bulamoto Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Z jakiego kraju najlepiej i najoplacalniej sprowadzic motor.Interesuje mnie cross w stylu CR, YZ, KX, RM itp. najlepiej 250 lub jakies wieksze enduro.Mieszkam na Dolnymslasku.Moze ktos z was zajmuje sie takimi rzeczami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włoszku Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 (edytowane) Z tego co słyszałem najkorzystniej sprowadzić z USA, tylko sporo zachodu z tym. Wiem, bo sam właśnie sprowadzam Shadowke ze stanów. Cenowo chyba najkorzystniej, bo nawet pomijając przesyłke, Vat i cło, pare tysięcy zostaje jednak w kieszeni. W USA są strasznie tanie motocykle (samochody zresztą tez). Np mnie Honda Shadow vt600 vlx z 1999r wyszła pomiędzy 9000 a 10000. Oczywiście w cene wliczona jest przesyłka, vat i cło! W Polsce musiałbym dać za nią ok 14000, bo tak stoją na giełdzie. Ja polecam stany, ale jest warunek, musisz miec tam jakąś rodzine. No oczywiście, chyba, ze masz wize i mozesz sam jechac.. Dla mnie to wszystko załatwiał brat.Pozdrawiam! Edytowane 13 Marca 2007 przez Włoszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulamoto Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Z tego co słyszałem najkorzystniej sprowadzić z USA, tylko sporo zachodu z tym. Wiem, bo sam właśnie sprowadzam Shadowke ze stanów. Cenowo chyba najkorzystniej, bo nawet pomijając przesyłke, Vat i cło, pare tysięcy zostaje jednak w kieszeni. W USA są strasznie tanie motocykle (samochody zresztą tez). Np mnie Honda Shadow vt600 vlx z 1999r wyszła pomiędzy 9000 a 10000. Oczywiście w cene wliczona jest przesyłka, vat i cło! W Polsce musiałbym dać za nią ok 14000, bo tak stoją na giełdzie. Ja polecam stany, ale jest warunek, musisz miec tam jakąś rodzine. No oczywiście, chyba, ze masz wize i mozesz sam jechac.. Dla mnie to wszystko załatwiał brat.Pozdrawiam! A nie orientujesz sie jak jest z crossikami??I kto w tym siedzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Ja myśle, że z twojego miejsca zamieszkania byłoby najbliżej do Niemiec. Tam można znaleźć takie maszynki, że hej. Ja polecam eBay. A co do transportu to poszukaj w gazetach np. Anosach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włoszku Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 A nie orientujesz sie jak jest z crossikami??I kto w tym siedzi?? O crossach nie wiem, ale Marker dobrze radzi z E-bay'em. Ja wlasnie tam znalazlem moja Shadowke. Wprawdzie nie licytowalem, ale brat zadzwonil, pojechal, kupil i w rezultacie stalem sie posiadaczem bardzo dobrego motocykla za stosunkowo niskie piedziądze. Podejrzewam, ze z kazdym moto jest to samo. Wiem, tez ze korzystnie jest samochody sprowadzic z USA. Zerknij na E-bay i ceny i pospiesz sie, bo jak sezon sie zacznie, ceny idą w góre! Najlepiej w zimie kupować.Pozdrawiam!~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi