Skocz do zawartości

Trudny wybór PILNE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zamierzam kupić sobie motocykl

i mam dwie opcje

1)

Zobacz motor To Honda 250 CB

Zaletą jest cena 1300 zł która jest na miarę moich możliwości całkiem kusząca

Wadą jest to że jes to motor sprowadzony z niemiec i właściciel w polsce nie rejestrował go w ogóle, ma tylko niemiecki brief w którym znajduje się pieczątka o wymeldowaniu motocykla z Niemiec

Tu mam Pytanie)

Czy dysponując takim dokumentem tzn orginalnym brifem z pieczątką o wymeldowaniu z terenu Niemiec + jego tłumaczeniem z niemieckiego i umową kupna sprzedaży z obecnym właścicielem motoru + aktualny przegląd motoru da rade zarejestrować motocykl, może też wiecie jakie są tego koszty..

2)

Zobacz motor To Kawasaki zr 250

ma większy przebieg o 2500 kilometrów od Hondy i hamulec tarczowy z tyłu i z przodu , ten model nie ma kopki tylko starter elektryczny

Ten motocykl posiada wszystkie dokumenty polskie z którymi bez problemu przerejestruje motor..

Wadą tego ogłoszenia jest cena trochę większa od ceny Hondy, właściciel powiedział że jeśli podejmę decyzję o kupnie w tym tygodniu o obniży cene do 1850 zł..

Właściciel nie chciał udzielać mi szczegółowego info o stanie technicznym, powiedział żebym wzioł jakiegoś speca od motocykli i przyjechał sprzwdzić motor bo i tak nie uwierze w to co on (właścciciel) mi powie

Właściciel powiedział że niedawno zkupił dwa nowe tłumiki do motocykla i je zainstalował za które zapłacił 900 zł,

oraz że motocykl bierze olej ze skrzyni biegów ,powiedział też ze powodem brania oleju ze skrzyni są uszczelniacze przy zaworach i że trzeba te uszczelniacze wymienići co podobno nie drogo kosztuje,

powiedział też że cena motoru i tak jest nie adekwatna do wartości motocykla

:arrow:

Proszę was o pomoc w podięciu decyzji na który z motocykli się zdecydować

i czy Powodem brania oleju przez Kawasaki mogą być żeczywiście uszczelniacze przy zaworach czy może coś innego,

i ile by kosztowała naprawa

PS: Nie mam garażu i nie stać mnie na wynajem garażu więc motocykl przez sezon zamierzam tzrymać pod blokiem przypiety linką do słupa i zakryty specjalną plandeką i zimować go w wózkowni w bloku

czy do dobry pomysł co myślicie :?:

Edytowane przez Erni_ok