Skocz do zawartości

Rozwalony disk-lock-wymiana?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój disck lock uległ zniszczeniu-poprosrtu sie nie zamyka.Kupilem go w Wawie i zginął mi gdzies paragon lecz disck lock ma dożywotnią gwarancje. Czy jest taka możliwość, że mi go wymienią bez paragonu?Jeżeli jest dożywotnia gwarancja to moim zdaniem powinni mi go zamienić w każdym sklepie z tą firmą. Disck lock firmy Magnum lock-logo z wyszczerzonym pieskiem a więc nie jakis ''krzak''' z bazaru.Chce chociaz spróbować,bo 100zł piechotą nie chodzi,a z łańcuchem niechce mi sie jeździć...

Pozdrawiam :icon_mrgreen:

Raczej żaden sklep nie wymieni Ci tej blokady bez paragonu. Jedyne co możesz zrobić to gadać z producentem albo z przedstawicielstwem Magnuma na Polskę z tego co wiem to jest to Larsson.

Jeśli mówisz o kosztach 100zł to jest to ten podstawowy modelu magnuma czyli MegaDisk który NIE MA dożywotniej gwarancji a jedynie roczną.

Paragon to sprawa sklepu i jego odpowiedzialności, a dożywotnia gwarancja to zobowiązanie gwaranta. Jesli masz pisemną gwarancję producenta to zapytaj sie w jego przedstawicielstwie. Jeśli masz np. na gwarancji pieczęć sklepu potwierdzającą zakup to masz szansę. Paragon słuzy do udowodnienia faktu zakupu ale można powalczyć z innymi dowodami mimo, iz przeważnie jest napisane, że tylko paragon jest dowodem.

PS

Magnum daje wieczystą gwarancję na swoje wyroby , nawet na te najtańsze.

Edytowane przez pepe

Pepe a czytałeś kiedys dokładnie warunki gwarancji Magnuma??

Bo z tego co ja pamiętam to tam były jakieś bzdurne warunki i żadne uszkodzenie które może się zdażyć w codziennym użytkowaniu nie podlegało gwarancji.

Obejmowała chyba tylko uszkodzenia samej blokady a nie zamka.

Oczywiście mogę się mylić.

Czytałem, niestety warunki gwarancji ustala sam gwarant a my nie wiemy jakie uszkodzenia i czym spowodowane są blokadzie kolegi Siwego.

"Gwarantujemy, że zakupiony produkt będzie wolny od wad materiałowych i produkcyjnych w przypadku normalnego użytkowania przez całe życie oryginalnego nabywcy.

Jeżeli zakupiony produkt będzie posiadał wady materiałowe lub produkcyjne, to zostanie on bezpłatnie wymieniony.

Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych powstałych z winy użytkownika oraz związanych z próbą celowego jego uszkodzenia przez użytkownika lub osoby trzecie. "

Tak to wygląda dosłownie.

Pozostaje sie skontaktowac z dzialem reklamacji. Nie wiem jak jest w przypadku Magnuma, ale w czesciach komputerowych nie raz, nie dwa serwisowalem rozne graty bezposrednio u producenta, bez zadnych papierkow. Wystarczal numer seryjny. Sami sobie sprawdzali kiedy to zostalo wyprodukowane.

A więc zostaje mi kontaktować sie z producentem lub zakupić nowego disk-locka... :-) Może to nawet na dobre wyjdzie bo ten mój co mialem to locha była i ważył chyba za 30 kilo :-)

Dziękuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam :-)