Skocz do zawartości

momenty dokrecenia glowicy

jasko2423
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam,czy doradzi mi ktos jakim momenetm ma dokrecic glowice u siebie w kawie ltd 454?w serwisowce doczytalem chyba 51 Nm. ale to jest malo chyba ze sa pozniej jeszcze jakies etapy dokrecenia.pomozcie.pozdrawiam jasko Częstochowa

Edytowane przez jasko2423

W tym jednym z najpiękniejszych motocykli świata i kultowym ;) momenty są następujące:

- 12 Nm pokrywy wałków rozrządu

- 9,8 Nm te dwie śrubki, które trzymaja głowicę i cylinder oraz śruby od pokrywy zaworowej

- 39 Nm śruby głowicy

Te wartości są z oryginalnej instrukcji do LTD 454 z roku 86.

Coś jeszcze chcesz? Pomogę. Mam troche wiadomości i materiałów o tym moto.

A co się stało? Uszczelka pod głowicą uszkodziła się?

W tym jednym z najpiękniejszych motocykli świata i kultowym :D momenty są następujące:

- 12 Nm pokrywy wałków rozrządu

- 9,8 Nm te dwie śrubki, które trzymaja głowicę i cylinder oraz śruby od pokrywy zaworowej

- 39 Nm śruby głowicy

Te wartości są z oryginalnej instrukcji do LTD 454 z roku 86.

Coś jeszcze chcesz? Pomogę. Mam troche wiadomości i materiałów o tym moto.

A co się stało? Uszczelka pod głowicą uszkodziła się?

odkrecalem glowice pozniej zlozylem i nie chcial sie wkrecac na obroty a w w zbiorniczku od chlodnicy banki lecialy.nic innego nie robilem tylko odkrecilem i skrecilem.i tak od 3 tys przerywal itp.to chyba wina uszczelki.splanowalem glowice nowa uszczelke dokrecilem i zobaczymy jak bedzie tylko znowu ten rozrzad ustawic,ustawia sie go na prawym cylindrze GMP. literka C tam gdzie sa te korki w deklu z lewej?wczesniej dokrecalem glowice 50 mn i malo bylo tyle doczytalem sie w istrukcji,mam tam jakas serwisowke.a powiedz mi cos o ustawieniu rozrzadu ok?pozdrawiam

A dałeś nową uszczelkę pod głowicę? Stara jak zauważyłem do niczego się nie przyda, wytłoczenia w niej obsiadają i koniec. Jeszcze sprawdzę dziś wieczorem w drugiej instrukcji na ile się dokręca głowicę, bo może coś przeoczyłem.

W rozrządzie Tobie teraz nie pomogę, miałem zapisane na kartce wszystko gdy rozbieralem silnik, ale postaram się poszukać dziś i powiedzieć co i jak, teraz niechcę bo mógłbym coś pomylić. Prześle też Tobie linka z instrukcją oryginalną, ale na razie jestem na uczelni. A może przy okazji źle zamontowałeś gaźniki że przerywa?