BATON Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Od jakiegoś czasu sączy mi się z gaźnika paliwo. Sprawdzałem zaworek,przedmuchiwałem powietrzem,czyściłem,nawet próbowałem regulować poziom paliwa i nic. Nie wiem już co robić. Proszę o pomoc :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 zacznijmy od tego z którego miejsca w gaźniku leci ci to palio bo może byc tylko uszczelka uszkodzona albo leci przez przelew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BATON Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 zacznijmy od tego z którego miejsca w gaźniku leci ci to palio bo może byc tylko uszczelka uszkodzona albo leci przez przelew. Leci mi z pod uszczelki ale to niewszystko, na postoju gdy lekko przechyle motocykl silnik natychmiast gaśnie i muszę palić na pych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emiel3 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 może zaworek iglicowy przepuszcza ?? ja tak miałem i strasznie go zalewało:/ :/ :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Na początek zmień uszczelki bo moze przez nie zapowietrza się gaznik przez co uniemozliwia pobor paliwa i przez to trzeba odpalac na pych bo zamiast paliwa moto dostaje powietrze z gaznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BATON Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 może zaworek iglicowy przepuszcza ?? ja tak miałem i strasznie go zalewało:/ :/ :/ Może tak, drogi jest ten zaworek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 hej.jeżeli na postoju przechylisz motor w którąś str to silnik gaśnie tak? ja tak miałem przy swoim motorze.cały czas jeździłem na ssaniu załączonym.....ssanie jest wł gdy jest dzyndzel wyciągnięty.musisz wyrególować gaźnik.mi to pomogło.może i Tobie pomorze.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BATON Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 hej.jeżeli na postoju przechylisz motor w którąś str to silnik gaśnie tak? ja tak miałem przy swoim motorze.cały czas jeździłem na ssaniu załączonym.....ssanie jest wł gdy jest dzyndzel wyciągnięty.musisz wyrególować gaźnik.mi to pomogło.może i Tobie pomorze.pozdro Ssanie mam wyłączone, a jak wyregulować dobrze gażnik w DT80 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 iglice zrób na pierwszym ząbku od dołu a dawke paliwa (tzn śróbke) wkręć do końca i wykręć o 4 obroty....jakoś tak.jeśli mówie coś źle to poprawić!!potem jeszcze musisz obroty wyrególować tak na 1500...2000.jeśli moto bedzie miał kopa i w ogóle dobrze bedzie jeździło to tak zostaw.a jak nie bedzie miał siły to wkręcaj i wykręcaj śróbe od paliwa....aż do uzyskania dobrych wyników.pozdro p.s jak coś źle napisałeto możecie poprawić:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 z regulacją gaźnika jest tak jak ze strojeniem np gitary czy skrzypiec. musisz być pewien ze jest dobrze nastrojony inaczej nie zagra Ci dobrze. muszisz zobaczyc kiedy najrówniej chodzi Ci silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BATON Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Zmieniłem uszczelke i już nie cieknie ale nadal mam problem z odpaleniem "na kopa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi