Gość mattir Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 A więc tak jak w opisie 14 stycznia rozmawiałem z facetem który prowadzi Poznański Klub Honorowych Dawców Krwi oraz załatwia wszystko co z krwią związane w połowie Poznania. Powiedziałe mu o banku motocykistów itp. Jego propozycja była taka żeby pomyśleć nad stworzeniem Motocyklowego Klubu Honorowych Dawców Krwi. On jest gotów poświęcić swój czas i nam pomóc zorganizować to wszystko, pozałatwiać formalności opowiedzieć co i jak itp.Nie wiem czy każdy orientuje się jak wygląda np przynależność do takiego klubu więc opisze tylko kilka z punktów:1. Musi być conajmniej 15chętnych osób które chciałby należeć do takiego klubu.2. Niestety ale są opłaty w zależności od ilości osób które byłby chętne jest to ok 20-50zł za cały rok więc nie jakoś super dużo.3. Kluby z województwa czasami z całejpolski urządzają różnego rodzaju imprezki, jakieś weekendy nad jeziorem, wyjazd na ryby, rajdy turystyczne, ogólnopolskie spotkanie i jeszcze kilka innych atrakcji związanych z wyjazdami i wypoczynkiem. Jeśli ktoś nie lubi odpoczywać to są różnego rodzaju turnieje i treningi w siatkówke, piłe nożna i chyba w poznaniu jest jeszcze tenis z tego co kojarze.3.1. Opłaty za te wszystkie imprezy i spotkania są bardzo symboliczne bo kasa na ogól idzie z corocznych składek i od sponsorów.4. Klub zajmuje się przyznawaniem odznaczeń za oddawaną krew ktoś dużo odda to może dostać złotą odznake z tego co pamiętam w tej chwili osób z tą odznaką w całej polsce jest ok 1500 więc elitarne grono. Teraz sprawa związana z organizacją tego wszystkiego. Facet obiecał pomoc, ja mogę się do pomocy przylączyć w miare możliwości czasowych, ale niezbeda jest współpraca z Łukaszem który cały bank krwi ruszył.Pytanie do Was jak wyglądałby odzew z waszej stony na ten pomysł i czy jest sens zawracać sobie tym głowe czy poprostu odpuścić. Proszę o poważne potraktowanie tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.puniszman Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 witaj według mnie to super pomysł ale jak by taki klub był na całą Polskę i bank krwi tez na całą Polskę bo ja na razie tylko oddaje krew do wrocka ... co do chętnych to myślę ze by znalazło się dużo więcej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasik Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Mattir, a znana Ci jest zasada brzytwy Ockhama? ...jeśli tak lub jeśli się z nią zapoznasz, to dowiesz się jaka jest moja opinia na temat Twojej propozycji... pozdr, w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mattir Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 wojtasik chodzi Ci o tworzenie ponad potrzebe?? Bo z tego co kojarze to chyba o to chodziło w tej zasadzie, ale mogę się mylić.I nie chodzi tutaj o żadne potrzeby. Robimy coś dla innych, oddajecie krew, chłopacy z Niezniszczalnych byli "atrakcją" WOŚP, pomagacie dzieciaką z domu dziecka a może trzeba zrobić coś dla siebie??Jeśli nie będzie sporego zainteresowania to proszę moderatorów o usunięcie tematu po 1lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Puniszman , banku krwi nie da się zrobić jednego bo są one robione przy Rejonowych CKiK odpowiadających województwom. Podobnie Kluby są raczaej lokalne chociażby z przyczyn technicznych i organizacyjnych.Mattir ale czego się spodziewasz i czego oczekujesz od takich klubów? Bo imprezki dla motocyklistów odbywają się dość często: otwarcia, zamknięcia zloty spotkania itd itp. Piszesz, żeby "zrobić coś dla siebie" Takim właśnie czymś dla siebie w tym temacie stają się powoli właśnie MBK nie uważasz? W ich ramach też można zrobić imprezę, można zapewne załatwić odznaki a na dodatek zupełnie nie ma składek :icon_rolleyes: jedyny warunek uczestnictwa to oddać krew (co jest również warunkiem bycia w klubie HDK) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dormarcia Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Puniszman , banku krwi nie da się zrobić jednego bo są one robione przy Rejonowych CKiK odpowiadających województwom. Podobnie Kluby są raczaej lokalne chociażby z przyczyn technicznych i organizacyjnych.Mattir ale czego się spodziewasz i czego oczekujesz od takich klubów? Bo imprezki dla motocyklistów odbywają się dość często: otwarcia, zamknięcia zloty spotkania itd itp. Piszesz, żeby "zrobić coś dla siebie" Takim właśnie czymś dla siebie w tym temacie stają się powoli właśnie MBK nie uważasz? W ich ramach też można zrobić imprezę, można zapewne załatwić odznaki a na dodatek zupełnie nie ma składek :) jedyny warunek uczestnictwa to oddać krew (co jest również warunkiem bycia w klubie HDK) I to TYGRYSY lubią najbardziej ;-) Tak jest Mistrzu! :clap: :buttrock: :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mattir Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Ok, widze "pozytywny" odzew proszę moderatorów o usunięcie tego tematu za 72godziny zamiast po 1 lutego.Widać pomysł marny :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi