jusza Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ozzy... Bardzo Ci dziękuję. Tak, oczywiście konsument jest chroniony takim zapisem, ale gdy sprzedawca będzie innego zdania (wszak żyjemy w plurealiźmie subiektywnych opinii, które do czasu prawomocnego uchylenia szanować należy), jedyną drogą aby to zdanie zmienił jest proces cywilny. UOKiK raczej nie jest skory do mediacji w pojedynczych przypadkach, urząd ten zajmuje się precedensami masowego naruszania praw konsumenckich.A ja też szanuję prawo sprzedawcy do decydowania o jego towarze. "Motoroni" poinformowało mnie o tym, ja na takich zasadach nie kupię bagażnika, "Motoroni" zaś nie sprzeda bagażnika, a z pewnością nie teraz. Jeśli to jest polityka marketingowa "Motoroni", mnie pozostaje to uznać. Wszak żyjemy w ekonomicznym plurealiźmie wolnego rynku...Może gdzieś w sklepie, bądź na giełdzie motocyklowej poszukam...Jestem Ci wdzięczny Ozzy.Pozdrawiam.Jurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy369 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 wszak żyjemy w plurealiźmie subiektywnych opinii, które do czasu prawomocnego uchylenia szanować należy Otóż to...PozdrawiamDo zobaczenia na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi