Skocz do zawartości

Kombinezon motocyklowy - Pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 13 lat, (176cm wzrostu i 80cm w pasie i wciąż rosnę)

W tej chwili posiadam motorynke stelle(650zł jak ktoś chce kupić) i na wiosnę szykuje kupno Yamahy DT ENDURO(Myślałem nad 80ccm, ale raczej bede miał 50ccm).

Czytałem wiele postów, tematów na tym forum o wypadkach.

Chciałbym kupić jakiś kombinezon motocyklowy najlepiej 2 częściowy oraz kask na crossa.

Z braku kapitału bede miał maszynke za 1200-1500zł.

Tak więc nie bedzie mnie stać na profesjonalny kombinezon motocyklowy.

Lepiej się uchronić przed siniakami, lub nieszczęśliwym wypadkiem... :P

Poszukuje kasku z googlami tak do 150zł, oraz kombinezonu(kurtka + spodnie lub sama kurtka) tak do 100-150zł. Czy znajde coś w tej cenie??

Ma ktoś jakieś propozycje??(Kask i kombinezon mogą być używane)

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl

No chyba tylko allegro... (kombinezon napewno)

Kask i gogle to już zależy... bo kask kupisz także za 50 zł...

Ale wiadomo jaki on będzie trwały i w ogóle...

Najlepiej poszukaj na allegro, ewentualnie czasmi zdażaja się okazje, że ktoś wystawia moto wraz ze strojem, kaskiem...

Życze powodzenia w poszukiwaniach !

Pozdro :cool:

http://moto.allegro.pl/item146683609_kaski...promocyjna.html

Co myślicie o takim kasku?? Tandeta czy pół na pół??

http://moto.allegro.pl/item143485015_kask_..._nie_tylko.html

Wydaje mi się niezły ale troszke drogi...

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl

moze zamiast kombi lepsze bedzie buzer/nakolanniki itd? moze wyjsc taniej i na enduro moze sie okazac wygodniejsze

kask za 150 powinno sie znalezc, nie bedzie to jakas rewelacja (moze lepiej tansze moto i lepsze wdzianko pomyslec albo uzbierac wiecej kasy i dopiero na zakupy sie wybrac?)

natomiast kurtka + spodnie za taka kase to bedzie problem, za tyle to raczej sama kurtke dostaniesz - chyba ze bedziesz mocno szukal, to wtedy cos sie powinno uzywanego w przyzwoitym stanie za taka kase trafic (widzialem kilka razy na bajzlu np. - ogolnie na bajzlu bedzie chyba latwiej takie rzeczy znalezc niz na alledrogo) - nowe rzeczy za taka kase to moze sie okazac "jednorazowki" (czyli tak na prawde wyrzucisz cala kase w bloto)

poza tym mozesz pomyslec o poszukaniu ubranka w przyzwoitym stanie "technicznym" a slabym wizualnym - potem czyszczenie, malowanie, poprawki i masz "nofke sztuke niesmigana" (chrzanienia przy tym jest wiecej ale cos za cos)

nie musisz sie ograniczac tylko do kurtki/spodni typowo motocyklowych, kutrka z grubszej skory zapewni Ci spora ochrone a bez "napisu motocyklowa" moze okazac sie tansza (i dodatkowo np. mozna pod spod wszyc osobno dokupione ochraniacze)