jusza Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Nie mogę przykręcić lightbarów dedykowanych przez firmę Sentocom do DragStar'a1100Classic. Stelaż opiera się o metalowy element układu hamulcowego.Czy ktoś ma doświadczenia z montażem lightbarów Sentocom'u w DragStarze1100Classic?Pozdrawiam.Jurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Juras, nie wiem dlaczego Ci nie pasuja :) Ja kupilem do 650 i wszystko miodzio ;) :biggrin: :clap: Moze dali Ci od czegos innego, albo spróbuj troszke odgiac ten elemant do przewodów. Nie wiem .... Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Nie potrafię sobie tego zbytnio wyobrazić... najlepiej jakieś foto podesłać. Sprawdź czy pasują otwory. Czy centralna lampa bedzie dokładnie na środku, bo kumpel miał od nich stelaż i z jednej strony było z 1 cm różnicy w odległości halogen/lampa. Jeśli to się zgadza, to spróbuj coś podgiąć, byle chromy nie popękały. A jak nie, to reklamacja i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusza Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Otwory idealnie się pokryły, reflektor główny jest dokładnie w środku, ale stelaż (drut, bo to drut pochromowany) opiera się przy prawym amortyzatorze o metalowy element (kolanko???) układu hamulcowego. Z tym elementem nic nie można zrobić, jest w tym miejscu osadzony trwale. Można jedynie dystansować stelaż (pierwsza miara wykazała dystans 1,5 cm), ale... ani przecież nie o to chodzi, ani wytrzymałość na drgania po takim zabiegu nie będzie wystarczająca. Jeśli każdy DragStar1100Classic ma w tym miejscu rzeczony element, a każde lightbary Sentocom'u mają taki profil (bo to chyba w kształcie stelaża tajemnica), to każdy lightbar Sentocomu nie będzie pasował do ww motocykla.Ale wołam o pomoc tych, co mają DragStara1100Classic (2004 rok - może model też ma znaczenie??) i montowali na nim lightbary firmy Sentocom.Wołam!!!Jurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Można jedynie dystansować stelaż (pierwsza miara wykazała dystans 1,5 cm), ale... ani przecież nie o to chodzi, ani wytrzymałość na drgania po takim zabiegu nie będzie wystarczająca. Jurek, ja dystansowałem orginalny lightbar Yamahy, bo miałem kłopot z motażem szyby /gabaryty do Wild Stara/. Przejechałem ok 600km i żadnych skutków ubocznych. Brak drgań itp, a estetyka wysuniętych reflektorów bardziej mi odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi