Jo]{eR Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 WitamMam ZXR 400 z 1994 roku ale zegary mam ze starszej wersji do 180km/h.Kupiłem nowe z nowszej wersji do 240km/h niby prosta sprawa wyjąć stare wsadzić nowe i po sprawie.W sumie wszystko pasuje: mocowanie, linka, żarówki. Jest tylko jeden problem. Do starego prędkościomierza dochodzą dodatkowo jakieś 3 przewody zakończone kostką oczywiście podświetlenie to oddzielna sprawa i wszystko poza tym pasuje.Więc mam prośbę jeżeli ktoś wie od czego mogą być te przewody i jaki mogą one mieć wpływ na działanie motocykla to proszę o jakieś info. Pozdrawiam Jo]{eR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jo]{eR Opublikowano 24 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Już wszystko wiem, dla informacj ta dodatkowa wiązka przewodów, która idzie do prędkościomierza ma jakiś wpływ na pracę silnika bo po zamontowaniu nowych zegarów silnik rozkręcał się tylko do ok 11000obr/min. i tak jakby troszkę słabiej. Niestety musiałem więc wrócić do starych a szkoda bo nowe są owiele ładniejsze i praktyczniejsze. Może da się jakoś przełożyć to urządzenie do nowego prędkościomierza?Pozdrawiam Jo]{eR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi