jelli Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Witam wszystkich. Jestem zdecydowanie poczotkującym motocyklista , który poszukuje informacji. Posiadam yamahe xt 600 n i mam kilka spraw które warto poruszyc. Bo moga pomoc własnie takim osobą jak ja. Moze zaczne od początku wiem ze moj 600 to ciezki motocykl i z tad moje pyatnia;1. Czy takim sprzetem mozna jezdzic po głebokim piachu i jak to robic by dobrze sie bawic a nie tracic czsu na odkopywanie motorku :D Ciekawi mnie wysztko co wiecie. Kilka razy próbowałem ale motocykl robi co chce . Przednie koło ucieka mi w bok a cała motocykl zaczyna sie wykładac. Czy prędkośc moze tu pomoc? jak sie tego nauczyc nie robiac sobie krzywdy :D 2. Druga sprawa to skoki. Kreci mnie to ale wiem ze nie mozna przeceniac swoich umiejetnosci wiec zwracam sie do was. 3.Jak skakac wysoko i bezpiecznie. Lepiej uczuc sie na błedach innych wiec jak wiecie cos to napiszcie czego powinienem unikac zeby nie zrobic z siebie kaleki :crossy: 4. Jak powinienem trenowac zeby sie nauczyc szybkiej i bezpiecznej jazdy?5. Czy wchodzenie w błoto na duzej predkosci jest bezpieczne? Pytam bo jak jade wolniej stranie mnie wozi i dzieje sie dokładnie to samo co na piachu a mianowicie nie panuje nad motocyklem.6. Jak pokonywac zakrety aby nie chamowac zbytnio. chodzi mia cały czas o teren np błoto. Bardzo mi sie podoba gdy z pod tylnego koła leci fintanna błota. Jak mocno pochylic motocykl i ile gazu dodac?7. Co znaczy strzelanie ze sprzegła?8. Widziałem kilka razy jak chłopaki stawiaja motocykl w terenie na koło? Jak to zrobic? Od czego zaczac trenig? Sorki za głupie pytania :lapad: Z góry dzieki wszystkim i piszcie co wiecie dosłownie wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 http://forum.motocyklistow.pl/Podstawy-jaz...uro-t13446.html poczytaj caly i dokladnie a pojmiesz co najwazniejsze XT w terenie na gume nie postawisz :) za ciezka KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 powiem krotko do skokow na xt 600 to sie tak strasznie nie przymierzaj bo to nie jest motocykl do tego ;] a jesli juz sie uprzesz to najpierw dobrze opanuj jazde w terenie ( po piachu i blocie ) i dopiero wtedy proboj skakac ale nie zaczynaj od duzych hop , najpierw potrenuj podrzucanie przedniego kola z hopy ( lecz nie za duzo zebyc na hope nie wiezdzal na kole ) tak proboj na conajmniej 20-30 cm i potem staraj sie ciagnac caly motocykl zeby tylnie kolo tez wyskoczylo ( ucz sie na pelnych hopach czyli bez dziury posrodku !!!!) po piasku i po blocie jedzi sie znacznie lepiej przy wiekszych predkosciach ( rzedu 50 km/h na poczatek bedzie dobrze) bo jak jedziesz wolno to przednie kolo pedzie " tonelo " mam nadzieje ze te wskazowki cos Ci pomoga w nauce pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi