WilQ_21 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Witam mam problem z moją Cz a mianowicie, zaczne od początku na początku września kupiłem Cz 350 po okazyjnej cenie jak ją kupiłem nie paliła na prawy cylinder, ale po ustawieniu zapłonu, wymianie kondensatorów i kupnie nowego akumulatora paliła normalnie i jeździłą aż do czasu kiedy pojechałem w dalszą trase i jak wracałem rozleciał mi się szczotko trzymacz i wróciłem bez łądowania, i tak stopniowo coś się zaczęło dziać na początku zaczęła strzelać w prawy tłumik aż w końcu prawy cylinder całkiem padł i już nie wiem co jest ustawiałem zapłon i nie pomogło, kupiłem nowe kondensatory i też nic, nowe świece i też nic, zamieniłem cewki ale to też nie pomogło, ciekawa sprawa jest bo zrobiłem taki eksperyment że jak moto odpaliło na jednym cylindrze to przestawiałem płytke od zapłonu od tego nie palącego cylindra i ruszając ta płytką w pełnym zakrecie prawy cylinder w ogóle się nie odezwał jest tak ajk by go nie było, iskra wszysko jest nie mam już pojęcia, jak ktoś miał podobny problem to prosze o pomoc PS: tu jest instalacja 12V alternator pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniol Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 mi to wygląda na puszczający simering pod alternatorem. Wymień simek, roboty jest niewiele ale moto będzie paliło jak nowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 chyba doszedłem co było ale nie jestem do końca pewien, wyczyściłęm gaźnik (nie zrobiłęm tego wcześniej) i już zaczęła troche dychać na prawy cylinder, w poniedizałek wezmę się za ustawienie zapłonu i zobaczymy co z tego wyjdzie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi