Skocz do zawartości

Podróż poślubna motocyklem do Portugalii w maju 2007

KARAWAR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W drugiej połowie maja planuję z moją przyszłą małżonką pojechać motocyklem (GPZ 1100) do Portugalii trasą północną w tamtą stronę i powrót południem przejeżdżając przez Alpy. Dlatego już teraz zaczynam zbierać informacje na temat najciekawszych miejsc, które warto zwiedzić, przejechać etc. I tu podam przykład (warto przejechać przez jakiś most w Pirenejach, bo stoi na 100m filarach pomiędzy górami).

Jeśli macie takie informacje z dokładnymi miejscami, to proszę o info na maila [email protected] lub ciągnięcie postów w topiku.

Edytowane przez KARAWAR

Witaj. Temat obszerny jak rzeka :icon_mrgreen: Byłem w tym roku w Potugalii z moją połówką i jestem w trakcie pisania obszernej relacji z wyprawy. Za jakiś czas pojawi się w tym dziale. Mam nadzieje, że wybierzesz sobie coś z tego a na ewentualne pytania postaram się Ci odpowiedzieć.Pozdro

Most o którym mówisz jest na drodze A-75 w okolicach Milau. Żeby przez niego przejechac będziesz musiał nadłożyć troszke drogi chyba że planujesz przez Hiszpanie przejechać :banghead:

Fotka z tego roku: ftp://ftp.creative-group.pl/Most%20na%20A...Francja%201.JPG

Most o którym mówisz jest na drodze A-75 w okolicach Milau. Żeby przez niego przejechac będziesz musiał nadłożyć troszke drogi chyba że planujesz przez Hiszpanie przejechać :biggrin:

Fotka z tego roku: ftp://ftp.creative-group.pl/Most%20na%20A...Francja%201.JPG

czy aby na pewno o ten most (wiadukt) mu chodzi? Ten nie leży w pirenejach, jego najwyższy filar ma 245 metrów i zbudowano go nad doliną a nie pomiędzy górami.

z innej perspektywy :crossy: http://www.bikepics.com/pictures/717862/

czy aby na pewno o ten most (wiadukt) mu chodzi? Ten nie leży w pirenejach, jego najwyższy filar ma 245 metrów i zbudowano go nad doliną a nie pomiędzy górami.

z innej perspektywy ;) http://www.bikepics.com/pictures/717862/

No Przemuś, widze że te same szlaki przecieramy :wink: Może trzeba gdzieś razem skoczyć :bigrazz:

p.s. Może chodzilo o inny Most ;)

No Przemuś, widze że te same szlaki przecieramy :icon_mrgreen: Może trzeba gdzieś razem skoczyć :buttrock:

głód na wyprawę mamy (ja + plecaczek) ogromny! Klaudiusz- kto wie... U mnie na przeszkodzie stoją jedynie fundusze. Zobaczymy bliżej sezonu ale jak coś to jesteśmy chętni :bigrazz:

po portugalsku dziekuję to obrigado a kobieta mówi obrigada

potrawa z dorsza to bakalhau, polecam zwiedzenie doliny rzeki Duero i wioski Lido de jesolo bodajrze tak się nazywa są tam zochowane starorzytne spichlerze

dworzec kolejowy w Porto miasto uniwersyteckie Coimbra , niepolecam Fatimy.....

W Lido de Jesolo byłem ale w Portugalii nie.

Hmm ... może to jest inne Lido niż te hiszpańskie albo włoskie...albo już sam nie wiem :crossy: :D :D

Ja podobnie, to Lido gdzie ja byłem to we Włoszech :)

faktycnznie pomieszało mi sie lido de jesolo jest koło Venecji soryyy..

ta miejscowość nazywa sie Soajo to jest na północy portugali fajne klimaty bardzo sojskie małe wioski i mijescowe sklepo-knajpy i fajne puste drogi, niewiem jak teraz aje jak byłem w 2000 roku to drogi np. z porto do coimbry były zapchane że szok nawed motocyklem wyprzedzanie było dużym problemem......